Lizzy Ossevoort en Stefan Bos treden op tijdens de Poëzie Avond.
Lizzy Ossevoort en Stefan Bos treden op tijdens de Poëzie Avond. Foto: Simon Schutter

Bijzonder concert tijdens rijke Poëzie Avond in De Boerderij

De prijzen van de Poëzievertaalwedstrijd worden 31 januari uitgereikt. Aanwezigen kunnen tevens genieten van een bijzonder optreden.

HUIZEN Burgemeester De Zwart-Bloch van Kunststad van het Jaar 2018 Blaricum reikt 31 januari de prijzen uit van de Poëzievertaalwedstrijd. Ook zal zij de Kunst- & Cultuur Award Huizen van de Stichting Kunst & Cultuur Huizen overhandigen aan een zich onderscheidende kunstenaar.

Wie dat is wordt pas tijdens de jaarlijkse Poëzie Avond, een gezamenlijke productie van genoemde Kunststichting en de Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum in Theater De Boerderij bekendgemaak. Aan de award is een speciaal ontworpen bronzen trofee verbonden, waaraan de goedendoelenorganisatie Van Kesteren Foundation heeft bijgedragen.

De presentatie is in handen van Maartje van Weegen, bekend van haar lange omroepcarrière, zowel op radio als op tv. Thom Schuitemaker van de bibliotheek en Nol van Bennekom van de werkgroep Kunstcafé brengen traditiegetrouw weer hun Poëzie- en Muziekkwis voor de bezoekers van de Poëzie Avond, waarmee prijzen te winnen zijn.
De muzikale bijdrage komt deze keer van twee jonge aansprekende musici, pianist Stefan Bos en zangeres Lizzy Ossevoort. De Poëzie Avond van Huizen geniet niet alleen landelijke bekendheid, maar krijgt zelfs aandacht in België. Het evenement vormt jaarlijks de afsluiting - of de opening - van de Poëzieweek Nederland en Vlaanderen van de CPNB ,Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek.
Er zijn 27 inzendingen bij de bibliotheek binnengekomen voor de Poëzievertaalwedstrijd, waarvan twee uit België. De inzenders kregen de opdracht vertalingen in te leveren van het gedicht 'The Truth the Dead Know' van de Amerikaanse dichter Anne Sexton. Deze werden beoordeeld door een jury onder voorzitterschap van emeritus hoogleraar Engelse taal en letterkunde van de middeleeuwen dr. Henk Aertsen.
Stefan Bos (1996) begon op zijn achtste klassiek piano te studeren, maar ontdekt al snel zijn aanleg voor improvisatie. Hoogtepunten die volgden waren optredens op het North Sea Jazz Festival, het Kinderprinsengrachtconcert en in talkshows van Ivo Niehe en Karin Bloemen, bij wie hij in 2012 in het programma '100% TV' de vaste pianist was en het memorabele concert van het kwartet Oosterdok 4 in 2012 in het Kunstcafé Huizen.

Lizzy Ossevoort (1995) stond op de lagere school al graag in de schijnwerpers met haar muzikaliteit. Haar talent ontwikkelde zich van de schoolmusical tot het Junior Songfestival. Vervolgens slaagde zij erin om mee te doen met de Gelderse finale van Kinderen voor Kinderen. Later volgden optredens bij het Nederlands Jazz Vocalisten Concours 2013 in Zwolle, schitterde ze in The Voice of Holland en sleepte ze verschillende prijzen in de wacht bij het Jazz Vocalisten Concours en het Prinses Christina Concours.

De Poëzie Avond op 31 januari is gratis toegankelijk. Zaal open vanaf 19.30 uur.