Brief naar provincie over fusie

HUIZEN Een aantal politieke partijen uit Huizen heeft vorige week toch een brief gestuurd aan de provincie over de voorgenomen fusie tussen Huizen, Laren en Blaricum. "Wij spreken hierin onze teleurstelling uit en geven aan dat er geen draagvlak is voor de voorgestelde fusie", aldus Bert Rebel van het CDA, die namens Huizen bij het overleg zat.

De brief komt op een opmerkelijk moment. Het debat rond de gemeentelijke herindeling leek verstomd te zijn nadat de provincie begin november liet weten het voornemen te hebben om de drie gemeenten met elkaar te laten fuseren. Hierop kwamen heftige reacties omdat Huizen, Laren en Blaricum gezamenlijk een voorstel hadden gedaan voor een regeling waarbij zij een vertegenwoordiger naar de regio zouden afvaardigen om zo de regionale bestuurskracht te versterken. Dit hadden zij gedaan in overleg met de provincie en verwacht werd dat de provincie daarmee akkoord zou gaan.
"In de raadzaal hebben we daar onze teleurstelling over uitgesproken en toen afgesproken dat we niet zouden reageren als raad en college, totdat in september dit jaar het herindelingsvoorstel van de provincie komt. Daarop kan iedereen reageren: de raad, maar ook inwoners. Deze brief is een afzonderlijk initiatief van diverse politieke partijen om nog maar eens te laten weten dat wij het niet eens zijn met de voorgenomen fusie."

3