Foto Bob Awick
Foto Bob Awick Foto: Bob Awick

Overleg politie en horeca over geweld rond Graaf Wichman

HUIZEN Het aantal mishandelingen is in 2017 gestegen van 84 naar 101. Volgens de politie gaat het hier om eenvoudige mishandeling die vooral voorkomt tijdens en na het uitgaan in het weekend. Met de politie en de horecaondernemers in de Graaf Wichman wordt overleg gevoerd over een gezamenlijke aanpak tijdens de weekenden.

Verder steeg het aantal overvallen in Huizen en het district Gooi en Vechtreek van 9 in 2016 naar 14 in 2017. In het onderzoek naar deze overvallen bleek dat er sprake was van een reeks overvallen door dezelfde dadergroep. In het opsporingsonderzoek, dat ongeveer negen maanden heeft geduurd, zijn inmiddels meerdere aanhoudingen verricht. Het opsporingsonderzoek heeft zich gericht op enkele verdachten uit Huizen die ook verantwoordelijk zijn voor een aantal woninginbraken. Momenteel zitten de hoofdverdachten in voorarrest in afwachting van de rechtszitting.
Voornaamste zorgpunt, aldus de gemeente, is het toegenomen aantal motorvoertuigroven: van 15 in 2016 naar 20 in 2017. "De aantallen zijn nog klein, maar het wijkt af van de trend dat de cijfers verbeteren." Anders dan voor auto-inbraken is er geen hotspotbuurt aan te wijzen waar opvallend méér auto's worden gestolen.

Waar de gemeente niet op ingaat is het toegenomen aantal meldingen van verwarde personen: van 73 in 2015 naar 111 in 2016 en 124 in 2017. Er was wel iets minder jeugdoverlast, -2,05 procent, maar het aantal van 328 meldingen in 2017 is nog altijd fors.