Strandpaviljoen verplaatsen optie?

HUIZEN De gemeenteraad heeft afgelopen maandag in haar commissievergadering de Kustvisie besproken, waarin onder andere een zwematol en strandpaviljoen zijn opgenomen naast het strand aan de Zomerkade. Diverse omwonenden kwamen inspreken en vroegen zich af of dat strandpaviljoen verplaatst kan worden.

Zo sprak een echtpaar in dat op de hoek van de Golfstroom en de Groenlandstroom woont en zich als 'de meest getroffen en meest betrokken bewoners' omschreef. "We gaan ons prachtige uitzicht over het Gooimeer verliezen, er komt meer geluids- en parkeeroverlast. De ontwikkeling vinden we een prima idee, maar niet op deze manier. Een horecalocatie op deze afstand kan gewoon niet."

Tegen de geplande trekkerscamping hadden ze nog de minste bezwaren, ook al vrezen ze daar ook overlast van. "We zijn niet tegen, maar wel tegen dit plan. Kan het strandpaviljoen niet meer richting de Zomerkade", was hun vraag. Het leverde een klein applausje op de tribune op, waar meer omwonenden zaten die er net zo over denken.

Een van de raadsleden vroeg na afloop aan de omwonende of het opschuiven richting de surfclub niet het probleem van iemand anders zou worden. Volgens de bewoonster was dat niet zo.

3