Akkoord onderzoek invulling terrein BNI aan de Havenstraat

HUIZEN De gemeenteraad is in de commissievergadering van afgelopen maandag akkoord gegaan met het onderzoek naar de invulling van het terrein van BNI aan de Havenstraat. De raad had hiervoor een voorstel ingediend naar aanleiding van het gehouden raadspodium.

Er werden nog wel enkele kanttekeningen geplaatst. Zo wordt er in de aanpak van Cushman & Wakefield, de partij die het onderzoek gaat uitvoeren, gesproken over de meest rendabele invulling waarbij rekening wordt gehouden met een goede grondopbrengst voor BNI. Die is eigenaar van het terrein en mag er niet op achteruitgaan.

Verschillende opties

De raad wil echter kunnen kiezen uit verschillende opties en niet alleen een rendabele. "Het is aan ons of we er desnoods een miljoen tegenaan willen smijten", verwoordde Maarten Hoelscher van de PvdA het.
Ook was er een discussie over welke ideeën voor het gebied dan werden bekeken. In het voorstel werden deze beperkt tot ideeën die tijdens het raadspodium zijn besproken.
Jessica Prins van de VVD vond dat er op die manier wel al heel erg een richting op werd gedacht. "Het is toch niet spreek nu en zwijg voor altijd? We moeten voor alle goede ideeën de deur openhouden."

Volgens de planning van Cushman & Wakefield gaat het onderzoek 16 weken duren. Voor de zomer hoopt de raad de uitkomsten te kunnen bespreken.