Bouwen en sjouwen met Nehemia

HUIZEN Een aantal kerken en schoolvereniging Ichtus organiseren vrijdag 9 februari een afwisselend programma rond het thema 'Bouwen en sjouwen met Nehemia'. Dit is een jaarlijks Bijbels project op de scholen, dat hiermee wordt afgesloten. Alles vindt plaats in de kerken langs de Gemeenlandslaan.

Om 17.00 uur start het programma bij de Zenderkerk, waar groepen gevormd worden. De groepen verspreiden zich over de drie kerken. Bij de Christengemeente bouwen de kinderen een 'wensmuur' met de door hen op school versierde schoenendozen en eten ze pannenkoeken. Er gaat een groep naar de Christelijk Gereformeerde Kerk, waar wordt gezongen met de Kids Praise Band. De groep in de Zenderkerk bekijkt een voorstelling van het kindertheater van Matthijs Vlaardingenbroek. Na een activiteit lopen de kinderen naar de andere kerk. Alle groepen volgen de drie verschillende activiteiten.

Profeet

De scholen van Ichthus hebben ieder schooljaar een Bijbels project, dit jaar voor het eerst een project dat twee weken duurt. Het thema is 'Bouwen en sjouwen met Nehemia'. Nehemia was een profeet (+/- 450 v.C.) die de muren van Jeruzalem herbouwde en zich inzette tegen het sociale onrecht dat er heerste. Op 18 februari wordt het Bijbelse project afgesloten in veel kerken in Huizen. Alle kinderen van alle basisscholen zijn welkom bij de afsluiting.


Nieuw mailadres Nieuwsblad voor Huizen

HUIZEN Het Nieuwsblad voor Huizen heeft een nieuw mailadres. Dat is redactie@nieuwsbladvoorhuizen.nl.

Wie nieuws kwijt wil of een mooie foto kan deze naar dit adres mailen.