Jerghinio Sahadewsing naar HSV De Zuidvogels

HUIZEN De A-selectie van HSV De Zuidvogels is versterkt door de komst van Jerghinio Sahadewsing. Begin januari heeft de club een akkoord bereikt met de creatieve buitenspeler, die tevens uitstekend als aanvallende middenvelder uit de voeten kan.

De 32-jarige Sahadewsing speelde het afgelopen half jaar bij De Dijk in de tweede divisie. Daarvoor speelde hij twee seizoenen bij Quick Boys, een half seizoen bij Sparta Nijkerk en in totaal zeven seizoenen voor de oranjehemden van VV Katwijk, waarmee hij in het seizoen 2012-2013 algeheel landskampioen werd. Daarvoor speelde Sahadewsing nog bij JOS Watergraafsmeer en Ajax, waar hij actief was bij de amateurs en in de jeugdopleiding van de prof-tak.
"Sahadewsing is een technisch vaardige speler en staat bekend om zijn spelinzicht en uitstekende (vrije) trap. Bovendien beschikt hij over ruime ervaring op het hoogste amateurniveau. Een aanwinst voor ons vlaggenschip in het vervolg van de competitie in de Hoofdklasse B", aldus de club.

Helaas heeft de A-selectie in de winterperiode afscheid moeten nemen van een vaste kracht: Daryl Yngard. Hij kan studie, werk en voetbal niet meer combineren en heeft daarom besloten per direct te stoppen met voetbal.

Trainer blijft

Juan Fernández Coto is inmiddels ook voor volgend seizoen vastgelegd als hoofdtrainer bij HSV De Zuidvogels. Beide partijen zijn tevreden over de samenwerking en zien ruimte voor verdere ontwikkeling.