Afbeelding

Edwin Normann

Coördinator waterpolo bij Zwem- & Polovereniging IJsselmeer, trainer, 49 jaar, in Huizen sinds 2001.

Wat doe je in het dagelijks leven?
"Ik maak bestaande en nieuwe gebouwen energiezuinig en duurzaam met de nieuwste technieken zoals zonnepanelen, warmtepompen, houtketels."

Wat heb je met waterpolo?
"Het is een snel, explosief en spannend spelletje. Het kost veel energie, maar het geeft nog meer energie; na elke training en wedstrijd voel ik me weer fris en fit."

Wat is het leukste aan training geven?
"Ik probeer kinderen te laten ervaren hoe leuk het is om ergens beter in te worden. Het leukste moment is wanneer een kind zichtbaar trots is op zijn of haar prestatie."

Huizen mist nog …?
"Een snelle openbaarvervoerverbinding met Amsterdam. Overal ter wereld bloeien plaatsen op die een goede ov-verbinding hebben naar een grote stad, waarom zou dat niet voor Huizen gelden?"

Welk lokaal nieuws houdt je bezig?
"De plannen voor nieuwbouw in het Oude Dorp. Ik hoop dat alle lelijke winkelpanden, te beginnen met het winkelblok tegenover de Hervormde Kerk (dat stuk waar het postkantoor in zat), verdwijnen en dat we er een mooi en gezellig nieuw stuk dorp voor terug krijgen."

Welk groot evenement zou naar Huizen moeten komen?
"Een dancefestival. Niet dat ik daar zelf naartoe zou gaan, maar voor jongeren mag er in Huizen wel wat meer te doen zijn."

Wat is je favoriete sport voor de Olympische Winterspelen?
"Ik hoop dat ik de afdaling bij het skiën kan zien, dat is van begin tot eind spannend; de hele race speelt zich af op het randje van alles of niets."

Waar maken we je wakker voor?
"Een Gouden Carolus Tripel, mijn favoriete bier."