Lakeland Foundation steunt vijf projecten in Huizen met bijdrage

HUIZEN De Lakeland Foundation is een particulier fonds dat al bijna dertig jaar door middel van financiële bijdragen kleinschalige projecten met een maatschappelijk nut in de regio Gooi en omstreken helpt realiseren. In Huizen krijgen in totaal vijf projecten een bijdrage.

Het Huizer Museum kan met de bijdrage van 2.000 euro een pop-upmuseum openen. De Voedselbank Gooi en Omstreken krijgt 2.500 euro waarmee het een vriescel kan aanschaffen en Atletiekvereniging Zuidwal krijgt 1.700 euro voor een zogenaamde Race-Runner, waardoor een gehandicapte sporter mee kan doen aan hardloopevenementen.

Cursusboeken

KBO Gooi-Oost krijgt 500 euro om cursusboeken aan te schaffen voor iPad-lessen aan senioren. Het Erfgooierscollege krijgt 1.000 euro voor het project Santiago de Compostela. In dit project lopen leerlingen in estafettes naar het Spaanse Santiago de Compostela. Zij pakken de route op bij Marcilhac sur Célé en zullen dan de volgende 150 kilometer gaan lopen. Onderweg slapen ze in pelgrimsherbergen.

Aanvragen

In totaal stelde het bestuur van de Lakeland Foundation 50.000 euro beschikbaar aan in totaal 25 projecten in Gooi en omstreken. Er werden ruim 70 aanvragen ingediend.

Erfgooiercollege krijgt bijdrage voor project Santiago de Compostela

Alle door de Lakeland Foundation gesteunde projecten zijn terug te vinden op de website van de stichting lakelandfoundation.nl.