Geld pop-upmuseum Krachtcentrale

HUIZEN Het Huizer Museum heeft van de Lakeland Foundation 2.000 euro gekregen voor een pop-upmuseum in de Krachtcentrale. Ook KBO Gooi-Oost, het Erfgooierscollege, Atletiekvereniging Zuidwal en Voedselbank Gooi en Omstreken krijgen geld van de stichting.

Nienke de Wit, directeur van het Huizer Museum, is blij met de bijdrage die ze krijgt voor het pop-upmuseum. "Het is voor de Lakeland Foundation een groot project, ook al is het voor ons bij lange na niet wat we nodig hebben, maar alle beetjes helpen. We zijn nog druk om hiervoor verder geld bij elkaar te krijgen."

Depots

Doel van het museum is om in de Krachtcentrale een aantal kunstwerken tentoon te gaan stellen die in diverse depots in de regio staan en die het ook verdienen om gezien te worden. "Dat is al een langgekoesterde wens van ons. De pop-uptentoonstelling zal aansluiten bij een tentoonstelling bij ons in het museum, met werken die laten zien hoe het landschap veranderd is. Wij tonen de wat traditionelere werken en we willen met de Krachtcentrale een combinatie maken waar modernere kunst te zien is."

Wanneer het pop-upmuseum geopend wordt, is nog niet duidelijk. "We wachten de verbouwing van de Krachtcentrale af en zijn ook afhankelijk van de depots."

5