Als volleerde waterpoloërs spelen de basisschoolleerlingen hun wedstrijdjes tijdens het toernooi.
Als volleerde waterpoloërs spelen de basisschoolleerlingen hun wedstrijdjes tijdens het toernooi. Foto: Bob Awick

Beatrix 2 en Tweemaster Holleblok winnen waterpolo

HUIZEN Beatrix 2 en Tweemaster Holleblok 1 zijn de winnaars geworden van respectievelijk groep 3/4 en 5/6 tijdens het waterpolotoernooi voor basisscholen. Dat werd door Zwem & Polovereniging IJsselmeer georganiseerd.

Dit jaar deden er zes teams mee uit groep 3/4 en acht teams uit groep 5/6. Naast de Beatrixschool en Tweemaster Holleblok deden ook Tweemaster Koers, de Parel en de Van der Brugghenschool mee. In de week voor het toernooi was er een proeftraining waar zo'n 25 kinderen aan meededen.
"Hoewel het voor veel kinderen de eerste keer was dat ze waterpolo speelden, hadden ze snel door hoe het moest. Het enthousiasme was groot, er werd met heel veel plezier en beleving gespeeld. De kinderen genoten zichtbaar van het spelen met een bal in het water. Winnen of verliezen was niet de hoofdzaak, maar het maakte het natuurlijk wel nog wat spannender."
Scholen kunnen zich alvast aanmelden voor volgend jaar via schoolwaterpolo@gmail.com. Kinderen die willen gaan waterpoloën zijn woensdag om 17.30 uur welkom in zwembad de Meent.