Tineke wordt verrast door het VriendenFonds.
Tineke wordt verrast door het VriendenFonds. Foto: Vriendenloterij

Vrijwilliger Tineke verrast met familievakantie

HUIZEN Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor Tineke van Heeckeren (65) uit Huizen. Sensoor, de landelijke luisterlijn waar Tineke vrijwilliger is, deed voor haar een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Daarmee gaat haar hartenwens in vervulling: Tineke mag samen met haar kinderen en kleinkinderen op vakantie.

Trudis Lefferts, fondsenwerver bij Sensoor: "Tineke wordt bij Sensoor ook wel 'Heintje Davids' genoemd, doelend op het feit dat zij geen afscheid kan nemen van de organisatie en altijd weer bij ons terugkomt. Met hart, ziel, aandacht en ook humor is zij betrokken bij elke beller die naar Sensoor belt. Tineke heeft buiten de Sensoordeuren naar ander vrijwilligerswerk gezocht, maar ze keerde steeds weer terug naar het werk dat zo goed bij haar past: een luisterend oor bieden aan mensen die veelal niemand in hun omgeving hebben en die echt eenzaam zijn. Tineke verdient een bijzondere vorm van waardering. Geweldig dat wij haar dankzij het VriendenFonds van de VriendenLoterij een vakantie met haar kinderen en kleinkinderen mogen aanbieden."

Tineke, die de cheque tijdens een evenement van Sensoor kreeg overhandigd, is blij verrast: "Alles was voor mij geheim gehouden! Ik was zo blij met de prijs en de waardering en had dit nooit verwacht. Ik werk tien jaar bij Sensoor, de landelijke luisterlijn, en heb nog nooit zoiets meegemaakt. Ik vind mezelf een gewone vrijwilligster.''

Sensoor is de landelijke luisterlijn die dag en nacht bereikbaar is voor mensen die behoefte hebben aan een anoniem, gelijkwaardig gesprek. Ook per mail en per chat is de organisatie bereikbaar, 24 uur per dag. Dit kan dankzij ruim 1.000 vrijwilligers die daarvoor training en begeleiding krijgen van deskundige beroepskrachten.