Lijsttrekker en wethouder Marlous Verbeek reikt de taart uit.
Lijsttrekker en wethouder Marlous Verbeek reikt de taart uit. Foto: D66

D66 Valentijnstaart dit jaar voor het Taalcafé Huizen

HUIZEN De D66 Valentijnstaart van D66 voor 2018 is vrijdag 9 februari uitgereikt aan deelnemers en vrijwilligers van het project het Taalcafé in de bibliotheek van Huizen. De taart werd overhandigd door wethouder en lijsttrekker Marlous Verbeek, samen met de fractie van D66.

Al sinds jaar en dag geeft D66 Huizen rond Valentijnsdag een taart aan een groep vrijwilligers om hen eens extra in het zonnetje te zetten. In voorgaande jaren namen onder andere Tijd voor Meedoen, de Brandweer en de Voedselbank de taart in ontvangst. Afgelopen vrijdagmiddag kregen vrijwilligers en deelnemers van het Taalcafé de taart.

Marlous Verbeek sprak haar waardering uit voor de vrijwilligers en deelnemers aan het Taalcafé. Verbondenheid, elkaar helpen en participatie aan de Nederlandse samenleving zijn volgens haar kernwoorden van het Taalcafé. Het was een zeer geslaagde, gezellige middag waarin Verbeek en de fractie van D66 uitgebreid de tijd namen om te praten met vrijwilligers en deelnemers aan het Taalcafé.

Het Taalcafé is onderdeel van het Gilde SamenSpraak, een vrijwilligersorganisatie van vijftigplussers die hun kennis en ervaring met enthousiasme en belangeloos delen. "Zij helpen nieuwkomers, maar ook mensen die al langere tijd in Huizen wonen met de ontwikkeling van de Nederlandse taal. Door gesprekken te voeren, met methoden en makkelijk te lezen boeken te werken of met woord- en taalspelletjes. Een bijzonder project dat inwoners van Huizen afkomstig uit alle windstreken met elkaar verbindt."

Het Taalcafé in de bibliotheek is iedere vrijdagmiddag geopend van 13.30 tot 15.00 uur. Van tevoren aanmelden is niet nodig. Iedereen mag zo binnenlopen.