PCOB-middag

HUIZEN De Protestants Christelijke Ouderen Bond, PCOB, houdt dinsdag 20 februari een middag met Joke Verweerd in 't Visnet aan de De Ruiterstraat 7. De middag begint om 14.00 uur.

Joke Verweerd is bekend van haar mooie gedichtenbundels. Ze komt met verhalen en gedichten die passen bij de tijd van het jaar. Ook zal zij over haar nieuwe werk vertellen. In maart verschijnt namelijk haar nieuwe boekje 'Troostpleister', dat gaat over verdriet, verlies en veerkracht. Joke schreef dit boekje in het afgelopen jaar na het overlijden van haar man.

Ze gaat het ook hebben over de toekomst en glimlachen om de markante momenten van het leven, want een beetje humor is ook zo goed. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen.

De zaal is vanaf 13.45 uur open. In de pauze staat de koffie/thee voor u klaar. De middag wordt afgesloten tussen 16.00 en 16.30 uur.


Sportactiviteiten senioren

HUIZEN Senioren kunnen op woensdag 28 februari kennismaken met diverse sporten in De Meent aan de Graaf Wichman 127.

"Vaak liggen veel beweeglessen stil in de vakantie, ook voor senioren. Daarom organiseren we juist voor hen een sportieve middag", vertelt buurtsportcoach Rubin Vos.

"Naar aanleiding van de bijeenkomst 'Senioren in Beweging' van november 2017, waar met name het belang van bewegen voor senioren werd uitgelegd, kwamen er vragen vanuit de seniorengroep over welke beweegmogelijkheden er nu eigenlijk allemaal zijn voor deze leeftijd. Daarom creƫer ik deze mogelijkheden voor senioren en probeer in samenwerking met verenigingen, Versa Welzijn en buurtsportcoaches het aanbod voor de senioren te verbreden."

Het programma ziet er als volgt uit:
13.00 uur - Zitgym
14.00 uur - Blijf Fit 55+
15.00 uur - Weerbaarheid senioren
16.00 uur - Veilig Vallen

Inschrijven

De lessen duren 50 minuten en zijn gratis. Vooraf inschrijven is gewenst en kan via info@outvit.nl of bij de receptie van Optisport De Meent. Buurtsportcoaches Robert Starreveld en Froukje van 't Hoff geven invulling aan de activiteiten.