Afbeelding
Foto: Bob Awick

Na 02.15 uur geen nieuwe bezoekers horeca Graaf Wichman

HUIZEN De deuren van horecagelegenheden aan de Graaf Wichman worden met ingang van vrijdag 16 februari vanaf 02.15 uur gesloten voor nieuwe bezoekers.

Na die tijd geldt: binnen is binnen en buiten is buiten. Bezoekers die dan al binnen zijn, kunnen blijven tot sluitingstijd. Die blijft staan op 04.00 uur voor diverse gelegenheden.

Incidenten
De burgemeester, de horecaondernemers en de politie zijn deze afspraak overeengekomen om het aantal incidenten op straat rondom de Graaf Wichman terug te dringen. Ter ondersteuning van deze maatregel wordt extra beveiliging op straat ingezet en wordt het privaat cameratoezicht van de ondernemers uitgebreid.

Horecabedrijven
De nieuwe 'deur-dicht'-regel geldt voor Grandcafé ´t Heertje, Irish Pub Holy Moly, Pizzeria Marino en eethuis Kambur. Snackbar Kwalitaria sluit om 24.00 uur. De andere horecabedrijven en de bioscoop sluiten ook eerder dan 02.15 uur.


Voetganger geschept op Huizermaatweg

HUIZEN Een overstekende voetganger is maandagochtend geschept door een auto. "Vermoedelijk heeft de laaghangende zon een rol gespeeld bij dit ongeval", meldt de politie op haar Facebookpagina.

Die waarschuwt dan ook om dan de rijstijl aan te passen. "Zo moet je rotondes en kruisingen langzamer naderen om genoeg zicht te krijgen. Anders wordt het risico op een aanrijding aanzienlijk groter. Het letsel van deze voetganger lijkt mee te vallen; hij is voor de zekerheid naar het ziekenhuis vervoerd voor onderzoek."