Bredere Kustvisie moet er komen voor einde van het jaar

HUIZEN De gemeenteraad heeft vorige week donderdag tijdens haar vergadering ingestemd met de uitwerking van de Kustvisie. Wel moet er voor het einde van het jaar een bredere visie liggen waarin betrokken wordt de visie op havens, natuur, wonen, werken en waterrecreatie en waaruit duidelijk blijkt wat de gemeente wil met de gehele kust.

Daarnaast moeten de opmerkingen die gemaakt zijn tijdens de commissievergadering door de wethouder zo mogelijk worden meegenomen. Deze gingen onder andere over het verplaatsen van het strandpaviljoen dat gepland staat en de te verwachten overlast hiervan. Ook wordt overlast van een trekkerscamping gevreesd. De wethouder moet daarnaast een terugkoppeling geven over de wijze waarop ze hier rekening mee heeft gehouden bij de nadere uitwerking van de vier projecten waar het nu over gaat. Naast een strandpaviljoen zijn dit een zwematol met verdiepte zwemplek, een fietsverbinding die deel uitmaakt van de Zuiderzeeroute en een trekkerscamping.
Tijdens de behandeling van het onderwerp barstte er een strijd los tussen de oppositiepartijen PvdA, VVD en Leefbaar Huizen en de coalitie van CDA, D66, Dorpsbelangen Huizen, GroenLinks, ChristenUnie en SGP. Beide kampen hadden namelijk een voorstel ingediend voor die bredere visie en de manier waarop met de inspraak uit de commissie zou worden omgegaan. Het voorstel van de coalitie behaalde uiteindelijk een meerderheid en werd aangenomen.