Voor de zomer LHBTI-beleid

HUIZEN De gemeenteraad heeft ingestemd met een voorstel van PvdA, GroenLinks, VVD en Leefbaar Huizen voor een beleid op het gebied van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender- en intersekse personen (LHBTI). Een voorstel hiervoor moet voor de zomer bij de raad zijn.

De partijen die het voorstel indienden constateren dat er geen consistent samenhangend beleid is op dit gebied. Uit cijfers van het Sociaal Cultureel Planbureau blijkt dat 30% van de jongeren denkt dat je je seksuele geaardheid of genderidentiteit beter voor je kunt houden. Daarnaast zou 40% van hen de vriendschap met hun beste vriend(in) verbreken als deze zou aangeven homoseksueel te zijn. Statistisch gezien vallen 2.500 inwoners onder de categorie LHBTI.

Doel is nu om te inventariseren wat er al voor beleid is op dit gebied en samen met onderwijs, zorgaanbieders, sportclubs, maatschappelijke partners als politie, GGD, COC, het Centrum voor Jeugd & Gezin en Vluchtelingenwerk te kijken hoe dit aangevuld kan worden. Daarna kan het beleid vormgegeven worden aan de hand van aanbevelingen van Movisie op het gebied van LHBTI-emancipatie.


Violen gestolen op Antilope

HUIZEN De politie trof zaterdagmorgen op een grasveld nabij de brug bij de Hinde en Look twee violen aan.

"Vermoedelijk zijn ze afkomstig van een inbraak", liet wijkagent Rhianne Cijs-Klomp weten. Later in de middag kon ze laten weten dat de violen inderdaad van een inbraak op de Antilope afkomstig waren. "Ze zullen worden teruggegeven."


TMC Mobiles
co-sponsor
s.v. Huizen

HUIZEN TMC Mobiles is de nieuwe cosponsor van s.v. Huizen.

"Aangezien TMC Mobiles in het Hart van Huizen gevestigd is en ik een voetballiefhebber ben, heb ik besloten om s.v. Huizen te ondersteunen", aldus eigenaar de heer Razaq bij de ondertekening van het sponsorcontract. Voorzitter Sjaak Veerman en de heer Razaq hopen op een constructieve samenwerking.