Themaochtend compositie in fotografie

HUIZEN De bibliotheek houdt woensdag 21 februari een themaochtend over compositie in de fotografie. Locatie is de huiskamer van de bibliotheek. Fotografe Liset van den Hoek vindt de compositie het belangrijkste onderdeel van het fotograferen.

Tijdens de themaochtend geeft Liset van den Hoek een aantal tips waarmee iedereen tijdens het fotograferen tot een mooiere compositie kan komen. Het wordt zeker geen technisch verhaal. Inspiratie haalt ze zelf uit de natuur. Ze kijkt bijvoorbeeld naar het lijnenspel van het landschap, van bloemen en planten. Ook mensen op straat kunnen haar fascineren. Fotograferen is kijken, compositie is bepalen en dat samen maakt voor een groot deel de foto.

Zelf startte Liset met fotograferen tijdens de vakanties. Ze ontdekte dat er soms wel hele mooie foto's tussen zaten. Om meer met de foto's te kunnen doen, begon zij met een cursus basisfotografie en werd lid van Fotoclub Argentum in Naarden. Ze volgde diverse cursussen op fotografisch gebied, in digitale nabewerking, webdesign en grafische vormgeving. Aan de fotovakschool volgde zij in 2013 de leergang Fotoreflectie om het bespreken van foto's en het begeleiden van mensen in hun fotografische ontwikkeling meester te worden. Sinds 2014 heeft zij haar eigen bedrijf - Via Liset - en geeft fotocursussen. Vanaf woensdag 14 februari tot en met woensdag 7 maart is er een fototentoonstelling in de Huiskamer met werk van haar.

De themaochtend is gratis. Reserveren is wel nodig en kan via bibliotheekhlb.nl.