Ontslag Hertog roept veel vragen op

huizen De gemeente Huizen weigert - op de korte verklaring van afgelopen vrijdag na - enig commentaar te geven op het plotselinge ontslag van burgemeester Fons Hertog. De gemeenteraadsleden van Huizen zijn inmiddels wel op de hoogte, maar mogen niks naar buiten brengen.

Vrijdag kwam het bericht naar buiten dat de eind vorig jaar herbenoemde waarnemend burgemeester Fons Hertog per direct ontslag heeft genomen. Aanleiding voor zijn besluit is dat er sprake is geweest van grensoverschrijdend gedrag, aldus de gemeente in een persverklaring. "Over de aard van het gedrag worden in het belang van - en in overleg met - de betrokkenen geen verdere mededelingen gedaan."
In dat bericht liet Hertog nog wel weten: "Als bestuurder moet je integer zijn. Daar past grensoverschrijdend gedrag niet bij. Ik heb daarom per direct mijn ontslag ingediend."
Het is niet de eerste keer dat Hertog in opspraak komt. In 2004 beleefde hij als burgemeester van Haarlemmermeer ook al gedoe toen ambtenaren porno op zijn computer vonden. Het persbericht roept ook daarom alleen nog maar meer vragen op. Een woordvoerder van de gemeente blijft verwijzen naar die ene persverklaring en weigert verder om enige uitleg te geven. "Als we met extra informatie naar buiten komen, staat dat op de website", voegt ze toe.

3