Vandalen vernielen twee keer ruiten

HUIZEN Van een woning van een dame op leeftijd aan de Schieland zijn in de afgelopen weken tot twee keer toe de ruiten ingegooid.

De eerste keer was het raak in de nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 februari. De bewoonster schrok rond 1.20 uur wakker van een hard geluid en zag vervolgens dat er twee ramen waren ingegooid. Er werden noodramen geplaatst, die het een week later zwaar te verduren kregen. Want in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 februari rond 02.45 uur sneuvelden ook deze ramen.

De recherche onderzoekt de zaak. De politie vermoedt dat de vernielingen de eerste keer gepleegd zijn door twee jongens en de tweede keer door één jongen. De politie is nog op zoek naar getuigen die iets hebben gezien.


Gedeputeerde wil 'samen aan de slag' met fusie

HUIZEN Gedeputeerde Jack van der Hoek, vanuit de provincie betrokken bij de herindeling, gaat in zijn blog in op het voorgenomen besluit tot fusie van Huizen met Blaricum en Laren en roept op om hiermee samen aan de slag te gaan.

In zijn blog zegt hij onder andere: "Het is een misverstand te denken dat 'open overleg' betekent dat de standpunten van alle partijen worden overgenomen. Dat kon ook niet, omdat de gemeenten zeer verschillende standpunten hadden."

Verrast

Hij gaat verder: "Dit zorgde ervoor dat GS besloten zelf de knoop door te hakken. Op zo'n moment neemt de provincie haar verantwoordelijkheid. Ik snap dat het GS-besluit de gemeenten Huizen, Blaricum en Laren het meest heeft verrast."

17