Politie nog bezig met onderzoek naar autobrand Oostkade

HUIZEN Huizen wordt op dit moment weer geteisterd door autobranden. Vier auto's zijn vrijdagochtend uitgebrand op de Installatieweg en vervolgens volgde er maandagochtend ook nog een autobrand op de Oostkade. De politie heeft de zaak nog in onderzoek en zegt dat het te vroeg is om nu al iets te zeggen over een eventueel verband.

"Uit onderzoek is in ieder geval gebleken dat de brand vrijdag bij een van de auto's aan de Installatieweg is aangestoken. De andere auto's zijn als gevolg hiervan ook in brand gegaan. We hebben hiervoor nog geen verdachte op het oog."
"Mochten mensen iets hebben gezien, dan horen we het graag", aldus de woordvoerder van de politie.

Aan de Oostkade brandde maandag ook een auto uit. De melding kwam rond 4.00 uur bij de brandweer binnen, die snel ter plaatse kwam. Helaas was het voertuig niet meer te redden.

"Deze zaak ligt nog bij de recherche en wordt hier verder onderzocht. De oorzaak is nog niet vastgesteld", aldus de woordvoerder. "Het is hier dus nog niet duidelijk of het om brandstichting gaat."

Verband

De woordvoerder geeft wel aan dat standaard bij dit soort onderzoeken is om te kijken of er verband is met andere branden. "Dat wordt hier ook gedaan. Het is nu te vroeg om te zeggen of beide autobranden iets met elkaar te maken hebben."

Standaard wordt naar het verband met andere branden gekeken