Afbeelding

Emmy Bruijn

Organiseert activiteiten als bestuurslid van De Zonnebloem, 60 jaar, sinds 1995 in Huizen

Wat doe je in het dagelijks leven?
"Ondernemer financiële sector en softwareontwikkeling samen met mijn echtgenoot. En ik ben de trotse oma van 2 kleindochters. Wanneer de ouders werken komen ze gezellig bij ons logeren. Daar kunnen we enorm van genieten."

Hoe kwam je bij De Zonnebloem?
"Doordat er 's avonds werd aangebeld door een vrijwilliger die mij graag Zonnebloemloten wilde verkopen. Twee weken later was ik vrijwilliger van De Zonnebloem."

Grootste wens De Zonnebloem?
"We hebben voor 2018 grote behoefte aan sponsorgelden zodat we de jaarlijkse regionale vakantie van Het Gooi en Vechtstreek door kunnen laten gaan. Door bezuinigingen is deze voor de Zonnebloemgasten zo'n veelbetekenende vakantie onder druk komen te staan. Met nog €1.000,- te gaan (of ietsjes meer) zou deze vakantie weer gerealiseerd kunnen worden."

Wat is je favoriete plek in Huizen?
"De Tafelbergheide met de schaapskooi; het is daar heerlijk nordic walken of wandelen met onze hond en de kleinkinderen.

Welk lokaal nieuws houdt je bezig?
"De herinrichting Zomerkade en Gooierhoofd. Dat moet niet ten koste gaan van de natuur door het weghalen van bomen. Het is een mooi project, zeker wanneer het zou lukken om het Nautisch Kwartier erbij te betrekken. Want... Huizen is immers de Haven van 't Gooi!"

Welk groot evenement zou naar Huizen moeten komen?
"Een outdoorevenement voor groot en klein om kennis te maken met verschillende creatieve workshops.

Wat is je favoriete sport van de Olympische Winterspelen?
"Altijd schaatsen. Van kinds af aan zat ik met mijn ouders voor de buis op het puntje van de bank mee te juichen."