Bike & BBQ bij start wielerseizoen

HUIZEN Wielertourclub (WTC) Huizen zet zaterdag 24 februari de deur open voor belangstellenden met de start van het wielerseizoen 2018.

Voor belangstellenden en leden viert de Wielertourclub Huizen aanstaande zaterdag van 14.00 tot 15.30 de start van het nieuwe wielerseizoen met een korte rit op de racefiets vanaf het clubhuis 'Aan De Meet' aan de Crailoseweg 80, naast zwembad Sijsjesberg. Voor elk niveau en elke leeftijd zijn er groepen, inclusief een nieuwe vrouwengroep.

"Vanaf 15.30 tot 17.30 uur is er een Bike & BBQ op het verwarmde clubterras, terwijl in het clubhuis genoten wordt van de livefinale van de Omloop Het Nieuwsblad, de traditionele openingskoers van het profseizoen. Ook delen renners hun individuele en gezamenlijke seizoensplannen voor toertochten en cyclosportieven op de interactieve Muurkalender", aldus de toerclub.

Wie kennis wil maken met de renners en de club via dit vrijblijvende evenement kan zich aanmelden via Facebook WTC Huizen of via secretariaat@wtchuizen.nl. Ook last minute zijn bezoekers van harte welkom.


Film 'Pride' in campagnepand GroenLinks

HUIZEN De Britse film 'Pride' staat 23 februari op het programma van GroenLinks. Deze wordt vanaf 20.00 uur vertoond in het campagnepand aan de Havenstraat 5a.

De avond wordt ingeleid door Sebastiaan Rood, kandidaat voor GroenLinks in Utrecht. Hij zet zich onder andere in voor de rechten van jongeren wereldwijd en werkt als redacteur bij Expreszo, een vrijwilligersorganisatie van, voor en door lesbo-, homo- biseksuele en transjongeren, opgericht in 1988.

De film is gebaseerd op waargebeurde feiten. Een groep homoseksuele activisten besluit in de zomer 1984 tijdens de Gay Pride in Londen geld op te halen voor stakende mijnwerkers. Die zijn hier verlegen mee.
Bezoekers kunnen met de popcorn op schoot komen genieten van de film.
Wie zeker wil zijn van een plekje, kan zich aanmelden via info@groenlinkshuizen.nl.