Anita Dijk (rechts) met Astrid Veerman van TijdvoorMeedoen tijdens de onthulling van de AED.
Anita Dijk (rechts) met Astrid Veerman van TijdvoorMeedoen tijdens de onthulling van de AED. Foto: Aat Dijk

AED eindelijk onthuld in Het Huis van de Buurt

HUIZEN Anita Dijk heeft op Valentijnsdag bij 'Tijd voor Meedoen' in Het Huis van de Buur' aan de Draaikom 2 de Automatische Externe Defibrilator (AED) onthuld. Het apparaat kan helpen om eerste hulp te verlenen aan mensen met hartproblemen.

Vanaf juli 2016 is Dijk al bezig om een AED voor het buurthuis te regelen. Ze haalde meer dan 200 handtekeningen op in de buurt en werd daarbij geholpen door Renska, vrijwilliger in het buurthuis. Eind augustus vorig jaar liet ze weten het geld voor de AED eindelijk te hebben gevonden: de Stichting Welzijn Senioren besloot 1.000 euro schenken. "Ik sprong een gat in de lucht en deed een dansje. Ik heb alle buurtbewoners die een handtekening hebben gezet, gezegd dat ik het zou laten weten als het zou lukken. Nou, het is gelukt! En Versa heeft ook al vijf mensen laten opleiden die kunnen reanimeren", zei ze toen.
Op Valentijnsdag, de dag van de liefde waar het hart een grote rol bij speelt, kon ze de AED trots tonen. Het is de bedoeling dat het apparaat na installatie wordt opgenomen in een oproepsysteem via het bekende alarmnummer 112.