Samen met kinderen knipt de wethouder het lint door.
Samen met kinderen knipt de wethouder het lint door. Foto: SKH

Wethouder Verhage opent Peuteropvang Poppins'

HUIZEN Wethouder Marianne Verhage heeft vrijdag officieel Peuteropvang Poppins' geopend. De peuteropvang is medio januari gestart in de Kamperfoelieschool aan de Delta.

Speciaal aan deze peuteropvang is dat er een deel van de dag tijdens de activiteiten beginnend Engels gesproken wordt met de peuters vanaf 2 tot en met 4 jaar. Hiermee sluit Poppins' aan bij de aandacht voor taalontwikkeling op de Kamperfoelieschool.

Deel Engels

Peuters van twee tot en met vier jaar zijn welkom bij peuteropvang Poppins' in de Kamperfoelieschool aan de Delta in Huizen. In een gloednieuwe setting, afgestemd op de belevingswereld van peuters, kunnen zij spelen en zich ontwikkelen. De voertaal op Poppins' is Nederlands, maar een deel van de dag spreken de pedagogisch medewerkers beginnend Engels tijdens activiteiten. "Denk hierbij aan Engelse kinderliedjes en kinderboekjes, woordspelletjes, kleuren, cijfers en andere begrippen. Peuters al jong in aanraking laten komen met Engels draagt bij aan de aansluiting met de basisschool en aan de aandacht voor taalontwikkeling op de Kamperfoelieschool. Bovendien heeft recent onderzoek uitgewezen dat kinderen die al op jonge leeftijd Engelse woorden en zinnen leren, hoger scoren op Nederlandse taaltoetsen dan de landelijke norm", aldus Stichting Kinderopvang Huizen.

Poppins' is de achtste peuteropvang van Kinderopvang Huizen. De naam Poppins' is geïnspireerd op de magische en excentrieke kinderjuf Mary Poppins. "Een passende naam omdat deze staat voor een warme sfeer,met veel aandacht voor de kinderen, maar ook met duidelijke regels en regelmaat."

Zie ook kinderopvanghuizen.nl.