Helpen maakt happy!

Huizenvoorelkaar is de nieuwe verzamelplaats voor vrijwillige inzet en laat je in één oogopslag zien wat er in jouw buurt te doen is. Reageren op een van de onderstaande vragen? Kijk op Huizenvoorelkaar.nl en meld je aan. Je kunt direct een bericht sturen naar de contactpersoon. Kom je er niet uit? Bel dan voor een afspraak of kom binnenlopen.

Nieuw op Huizenvoorelkaar:

Nooit te oud om te leren!
Voor een 94-jarige dame zoekt Versa Welzijn iemand die haar wegwijs wil maken op tablet en mobiele telefoon. Ze wil graag berichten sturen en ontvangen om ook digitaal contact met haar kinderen en kleinkinderen te houden. Mevrouw staat actief in het leven en wil graag bijblijven. Een vriendelijke dame of heer die haar rustig de dingen meermaals uit wil leggen is zeer welkom in de middag.

Vrijwilligers gezocht voor één dag
Tijdens de landelijke opschoondag gaat Huizen Schoon in samenwerking met de gemeente aan de slag om Huizen nog schoner te krijgen. Help jij mee? Je bent 23 en 24 maart van harte welkom van 09.30 tot 14.30 uur. Samen met een grote groep mensen van jong en oud ga jij aan de slag om zwerfafval op te ruimen. Een gezellige dag met een groot en zichtbaar resultaat!

Chauffeurs voor de Rollybus
Je vervoert mensen die rolstoelgebonden zijn of door een beperking niet zelfstandig kunnen reizen. Je brengt hen van A naar B. Je start je dienst bij het kantoor in Laren en rijdt met de bus naar de cliënt. De Rollybus rijdt 7 dagen per week van 08.00 tot 22.00 uur. Je kunt zelf aangeven wanneer je beschikbaar bent en wanneer je ingeroosterd wilt worden. Je wordt ingewerkt door ervaren vrijwilligers en leert dan alles over het gebruik van de busjes.

Aan de slag bij de Speel-o-theek
Je registreert de uitleen en inname van speelgoed. Met behulp van een computersysteem zorg je dat de administratie hiervan op orde blijft. Ook adviseer je leners/ouders. Je inzet varieert van 2 uur per week tot 2 uur per drie weken. Meer of minder kan altijd in overleg met de coördinator. Eens in de twee maanden is er een vrijwilligersoverleg. Wil jij meer uitdaging? Er wordt ook gezocht naar coördinatoren en een secretaris voor het bestuur.