Dit jaar gaat het Oldtimer Festival Huizen weer door, inclusief de Spietentocht voor deelnemers.
Dit jaar gaat het Oldtimer Festival Huizen weer door, inclusief de Spietentocht voor deelnemers. Foto: St. Oldtimers Huizen

Oldtimer Festival Huizen vanaf dit jaar zelfstandig evenement

Na een jaar afwezigheid is het Oldtimer Festival Huizen weer terug. Deze keer als zelfstandig evenement zonder botters, maar wel met markt.

HUIZEN Het Oldtimer Festival Huizen staat weer op de evenementenkalender dit jaar. Het festival vindt plaats op 1 september in het Nautisch Kwartier. "Omdat het evenement nu is losgekoppeld van de Botterdagen, krijgen de oldtimers dit keer alle aandacht die zij verdienen", aldus Cees Alders van de organisatie.

Vorig jaar kon de Stichting Oldtimers Huizen het evenement niet financieel rond krijgen. Vanwege de crisis was het moeilijk om sponsors te vinden en de gemeente Huizen keerde minder subsidie uit. Ook was het onzeker of er in de komende jaren nog wel een subsidie vanuit de gemeente zou komen. Alders: "Wij kunnen melden dat de gemeente Huizen ons festival heeft erkend als kernevenement voor Huizen. Voor de komende vijf jaar heeft het Oldtimer Festival Huizen dan ook een solide financiƫle basis. Het zal vanaf nu elke eerste zaterdag van september gehouden worden."

Kalender

Er is voor begin september gekozen, omdat dit goed uitkwam in de kalender voor de oldtimers. "Als we het later zouden houden, komen we in de knoei met andere evenementen die in Huizen gehouden worden." Dit betekent wel dat dit jaar het evenement tegelijkertijd plaats zal vinden met kick-off van de Huizerdag. "Daarover hebben we contact gehad met de organisatie en we gaan in overleg kijken hoe beide evenementen elkaar kunnen versterken."

PreWarCars

In de afgelopen jaren heeft het Oldtimer Festival Huizen zich weten op te werken tot een van de meest veelzijdige en drukst bezochte klassiekerevenementen in de regio. "Op ons laatste festival in 2016 konden wij 400 oldtimers en 20.000 bezoekers verwelkomen. We hopen dat aantal dit jaar te evenaren. De inschrijving voor deelname aan het festival wordt medio april opengesteld."
Inmiddels is al wel bekend dat er tijdens het Oldtimer Festival Huizen naast de gebruikelijke oude auto's, vrachtauto's, tractoren, motoren, scooters en bromfietsen er een speciale collectie van PreWarCars te zien is. "We zijn er trots op dat deze stichting ons evenement heeft uitgekozen om bij te wonen. Deze auto's zijn allemaal voor de oorlog gemaakt en rijden nog steeds. Zij werden indertijd heel anders gebouwd en dat is leuk om te zien." Daarnaast is er een presentatie van de 'First Dutch Classic pick-up'-collectie.
"Voor de deelnemers wordt weer een toertocht in de omgeving van het Gooi georganiseerd. Een automobiliamarkt is ook onderdeel van het festival en natuurlijk zal onder andere het Dixieland looporkest A la Carte de muzikale omlijsting weer verzorgen."

Festival is komende vijf jaar elke eerste zaterdag in september

Markt

Om ervoor te zorgen dat de hele haven betrokken is bij het evenement organiseert de stichting dit jaar ook een passende, kwalitatief bijzondere brocante-boeken-kunst-antiek-streek-lifestylemarkt, die in de Havenstraat langs de haven zal plaatsvinden.