Speeddaten met raadsleden in bibliotheek

HUIZEN De bibliotheek houdt vrijdag 16 maart tussen 15.00 en 17.00 uur een speeddate met gemeenteraadsleden. Inwoners die vragen hebben of kort in gesprek willen gaan, hebben hier dan de gelegenheid voor.

De gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart naderen gestaag. Op deze dag kunnen inwoners van Huizen naar de stembus om een vertegenwoordiging te kiezen in de gemeenteraad. Elke stem kan het verschil maken. "De gemeenteraad heeft de inwoners van haar gemeente nodig om een goed beeld te vormen over verschillende onderwerpen. Onderwerpen die niet alleen divers zijn, maar die soms ook genuanceerd en nauw luisteren", aldus de bibliotheek.

De raadsleden laten zich daarom graag informeren door hun inwoners, die zij op vrijdagmiddag 16 maart in de bibliotheekvestiging aan Plein 2000 kunnen treffen. "Er is een mogelijkheid om een speeddate met een of meerdere aanwezige raadsleden te hebben, waarbij men vragen kan stellen en kort in gesprek kan gaan.

Van elke zittende partij in Huizen zijn twee raadsleden aanwezig. "Een uitgelezen kans dus om het te hebben over wat men bezighoudt of zou willen veranderen."

In de bibliotheek is een speciaal verkiezingsplein ingericht met meer informatie. Hier kan ook tijdens de openingstijden de StemWijzer van de gemeente Huizen worden ingevuld op de computer, om te weten te komen waar de gemeente Huizen en haar inwoners voor staan.