Huizen heft minste ozb per hoofd bevolking

HUIZEN Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft uitgerekend dat Huizen het minste onroerendzaakbelasting (ozb) heft per hoofd van de bevolking: slechts 95 euro.

Nummer twee op de lijst is Ooststellingwerf met 109 euro, dan Koggenland met 118 euro en Stede Broec met 128 euro. De gemeente Eemsmond heft het meeste met 744 euro. Andere toppers zijn Schiermonnikoog met 537 euro, Sittard-Geleen met 459 euro, Nijmegen met 453 euro en Zoeterwoude met 441 euro.

De gemeente Huizen geeft sinds dit college is aangetreden 10 procent korting op de ozb-tarieven om inwoners te compenseren voor de crisis.


Dirksen erelid van de Vinologen-vereniging

HUIZEN Migchel Dirksen is tijdens de algemene ledenvergadering op 4 maart benoemd tot erelid van de Verenigde Vinologen Nederland.

De Verenigde Vinologen Nederland is een landelijke vakvereniging van wijnspecialisten. Het erelidmaatschap werd aan Dirksen toegekend vanwege zijn grote en
bijzondere verdiensten voor de vereniging. Hij is onder andere 16 jaar secretaris geweest en was een stabiele factor in de opbouw naar een florerende vereniging.