CU: 'Koopzondag geen breekpunt'

HUIZEN Koopzondag is voor de ChristenUnie (CU) geen breekpunt. Dat liet lijsttrekker Wessel Doorn weten tijdens het lijsttrekkersdebat dat dinsdagavond werd gehouden in de raadzaal van het gemeentehuis.

Grote afwezige tijdens het debat was een afvaardiging van Dorpsbelangen Huizen. Lijsttrekker Marian Rebel kon niet aanwezig zijn, maar vond het volgens presentator Maartje van Weegen geen goed idee om zich te laten vervangen. In plaats van tien lijsttrekkers zaten er daarom maar negen. Zij debatteerden over drie stellingen: 1. Wil Huizen wel fuseren met Blaricum en Laren, 2. De gemeente moet meer geld steken in cultuur ... en 3. Is de koopzondag nog een taboe?

Debat

Bij de laatste stelling kwam het debat echt op gang tussen de diverse partijen. ChristenUnie, SGP en CDA gaven aan dat wat hen betreft de winkels op zondag dicht mogen blijven. Het CDA gaf aan daarbij vanuit het standpunt van de MKB'er te kijken. Zes dagen werken is dan genoeg. In de overtuiging van de SGP is de zondag een waardevolle dag om gezamenlijk tijd met elkaar door te brengen. De ChristenUnie gaf aan de zondag als rustdag een cadeautje uit de Bijbel te vinden. Na aandringen van VVD-lijsttrekker Jessica Prins gaf hij wel toe dat bij verbinden, het thema van de verkiezingen voor de ChristenUnie, geen breekpunten horen.

10/11