Digitaal Sociaal Plein vernieuwd

HUIZEN Het Digitaal Sociaal Plein is vernieuwd. Het portaal bevat nu veel meer informatie voor inwoners van Huizen, maar ook van Blaricum, Eemnes en Laren. Er is van alles te vinden op het gebied van welzijn, ondersteuning, werk, inkomen, jeugd en participatie.

Inwoners kunnen op de website digitaalsociaalpleinhbel.nl vinden wat zij zelf kunnen doen om vragen of problemen aan te pakken, welke voorzieningen en activiteiten er zijn in Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren en waarvoor zij bij de gemeente terecht kunnen. Dit kan via de knop 'Advies en Informatie'. Ontvangen mensen al zorg, ondersteuning of een uitkering, dan kunnen zij met DigiD inloggen om bij hun persoonlijke gegevens te komen.

Het Digitaal Sociaal Plein heeft veel verschillende functies. Zo kunnen bezoekers in één oogopslag zien welke zorg en ondersteuning is toegekend en wie dat levert. Ook is het mogelijk om digitaal een klacht over een aanbieder in te dienen.

Onder de knop 'Advies en Informatie' zijn alle mogelijkheden te ontdekken die er zijn voor onder andere ondersteuning voor mensen zelf of hun kinderen, bij zelfstandig thuis blijven wonen, meedoen en ontmoeten of op het gebied van werk en inkomsten.

Rekentool

Het portaal brengt bezoekers tevens bij de sociale marktplaats Huizenvoorelkaar.nl, waar mensen vrijwillige hulp kunnen aanbieden of vragen. Het Digitaal Sociaal Plein biedt daarnaast een rekentool om de eigen bijdrage of een Persoons Gebonden Budget (PGB) te berekenen.

Jongeren

Werkzoekenden kunnen opleidingen vinden en er is op het portaal informatie te vinden over uitkering, uitbetaling of het melden van een vakantie. Bezoekers kunnen een persoonlijk financieel plan maken en jongeren kunnen bekijken wat zij allemaal moeten en kunnen regelen als zij 18 worden.