Wandelen voor Water

HUIZEN Zo'n 440 leerlingen van negen scholen uit deze regio gaan donderdag 22 maart zes kilometer Wandelen voor Water.

De sponsorloop is een landelijk initiatief waarmee ruim 20.000 schoolkinderen in heel Nederland geld inzamelen voor waterprojecten in ontwikkelingslanden. De organisatie van dit project wordt ondersteund door de Rotaryclubs Huizen-Gooimeer, Laren-Blaricum en Blaricum-Centaurea, inclusief Rotary Baarn-Soest en Soestdijk.

Om een klein beetje te voelen wat het betekent om elke dag hele afstanden te moeten lopen voor schoon water, gaan de leerlingen in de ochtend met zijn allen 6 kilometer wandelen met 6 liter water in een rugzak. Dat is de gemiddelde afstand die kinderen op het platteland in Ethiopiƫ elke dag moeten lopen om drinkwater te halen. Waardoor ze soms niet eens tijd hebben om naar school te gaan.

De wandelroute is niet alleen bedoeld om de schoolgaande jeugd bewust te maken van de waarde van en schaarste aan water. Ze kunnen ook geld inzamelen door zich te laten sponsoren door familie en vrienden. De opbrengst, die nog zal worden aangevuld door de Stichting Wilde Ganzen, is bestemd voor een concreet waterproject, de bouw van zanddammen in Zuid-Ethiopiƫ.

In Huizen doen de volgende scholen mee: De Parel, De Gouden Kraal, Rehoboth en de Wijngaard. Naast de diverse Rotaryclubs is deze actie ook mogelijk dankzij de belangeloze medewerking van Tuincentrum Rebel, Boni Huizen en Lidl.