De VVD beleefde een mooie avond.
De VVD beleefde een mooie avond. Foto: Carin van den Berg

VVD met 6 zetels weer de grootste

HUIZEN De VVD heeft de verkiezingen in Huizen overduidelijk gewonnen. De partij ging van 5 naar 6 zetels. Het CDA was de grootste verliezer. De partij ging van 5 naar 3 zetels. Het opkomstpercentage was 59,6 procent. Dat is vrijwel gelijk aan vier jaar geleden.

De uitslag in Huizen werd er gisteren een die toch grotendeels niet te voorspellen was. Op het moment dat burgemeester Sicko Heldoorn de uitslag voorlas, werd er druk meegeschreven door alle aanwezigen. Hij begon met het aantal stemmen en kwam pas daarna met de uitslag in zetels. Het ongeloof bij het CDA was er direct. Lijsttrekker Rutger Rebel: "Het is teleurstellend. Aan onze inzet heeft het niet gelegen." Wethouder Janny Bakker: "Ik had dit niet verwacht."

Vreugde

Bij de VVD was de vreugde groot. De partij won een zetel en lijsttrekker Jessica Prins zei: "Ik zie het als een beloning voor wat we de afgelopen vier jaar hebben gedaan en ben heel blij dat ik dit als nieuw boegbeeld van de partij heb kunnen realiseren, samen met de anderen."

D66 verloor ook. "We hadden er wel een beetje rekening mee gehouden toen we de uitslagen her en der uit Nederland binnen zagen komen. Het is denk ik het landelijk effect", aldus wethouder en lijsttrekker Marlous Verbeek.

3