Plassentocht Wielertourclub

HUIZEN Het officiƫle seizoen van Wielertourclub (WTC) Huizen is weer begonnen. Op 12 maart reden ruim 50 deelnemers de openingstocht over de Utrechtse heuvelrug, met als tussenstop Scherpenzeel. Op 24 maart staat de tweede toertocht op het programma.

Die gaat naar het plassengebied rond Loosdrecht, Ankeveen, Breukelerveen en omstreken. Een prachtige omgeving om met de fiets te verkennen.

De starttijd is 9.00 uur bij het clubhuis Aan de Meet aan de Crailoseweg 80. Er kan gekozen worden uit afstanden van 80 of 100 km en er wordt gereden in groepen met verschillende niveaus en snelheden.

Zie ook wtchuizen.nl.


Runderen naar Limitische Heide

HUIZEN De Charolais runderen van het Goois Natuurreservaat (GNR) worden volgende week verplaatst van de Vliegheide en het Luchtkasteel in Huizen naar de Limitische Heide in Huizen. De runderen zullen daar blijven tot 15 juli.

Op de Limitische, Nieuw Bussummer- en Vliegheide en het Ericaterrein wordt wisselbegrazing toegepast. Dit betekent dat er telkens een van de genoemde gebieden wordt begraasd. Deze cyclus van wisselbegrazing van Limitische Heide, Vliegheide en Nieuw Bussummerheide functioneert op deze wijze al ruim 15 jaar.

Honden

Door de verhuizing van de runderen mogen de honden vanaf 19 maart weer los lopen op de Nieuw Bussummerheide en het Ericaterrein in Huizen en op de Vliegheide en het Luchtkasteel. Op de Limitische Heide moeten de honden daarentegen tot 15 juli weer aan de lijn blijven.

Loslopende honden kunnen zorgen voor stress bij de runderen, wat kan leiden tot ongewenst gedrag. De boswachters van het Goois Natuurreservaat controleren de komende tijd extra op het naleven van de aanlijnregeling en kunnen bij overtreding een bekeuring uitschrijven.


Mailadres

HUIZEN Het Nieuwsblad voor Huizen heeft inmiddels een nieuw mailadres: redactie@nieuwsbladvoorhuizen.nl.