Brandweer bijna snelste van het land

REGIO Het brandweerkorps van de Gooi en Vechtstreek behoort tot de snelste van het land. Dat heeft het CBS berekend. Slechts drie brandweerkorpsen zijn gemiddeld sneller.

Als er ergens alarm wordt geslagen staan de brandweerwagens van het korps Gooi en Vechtstreek gemiddeld na 6,9 minuten ter plaatse. Het korps doet het daarmee net wat slechter dan het korps Kennemerland, dat met 6,5 minuten het snelst ter plaatse staat. Toch gaat het veel beter dan het landelijk gemiddelde: normaal gesproken doen korpsen er gemiddeld 7,7 minuten over. Het korps Drenthe was met 10,7 minuten gemiddeld het traagst.


Huizer opgepakt voor autodiefstal

HUIZEN Dankzij een oplettende getuige heeft de politie dinsdagavond 20 maart twee autodieven op heterdaad kunnen aanhouden: een 28-jarige man uit Huizen en een 33-jarige Hilversummer.

Omstreeks 19.35 uur kreeg de politie een melding dat er was ingebroken in een auto in Loenen aan de Vecht. De getuige had gezien in welke auto de twee verdachten wegreden en kon het merk en de kleur noemen. Ook gaf de getuige een opvallend detail door: een van de achterlichten had een mankement.
In Hilversum zag de politie de wagen rijden en in de auto lagen spullen die afkomstig waren van de diefstal.