Wandeling naar de Wijgert Kooijbuurt

HUIZEN Het Huizer Museum houdt zaterdag 14 april een slenterwandeling naar de Wijgert Kooijbuurt. De start van de wandeling is om 14.00 uur bij het museum aan de Achterbaan 82 en de kosten zijn 4 euro per persoon. De wandeling duurt 1,5 tot 2 uur.

De slenterwandeling loopt door het Oude Dorp, langs de markt en via de langste straat van Huizen richting de Wijgert Kooijbuurt. Wijgert Kooij was een Huizer architect die zijn stempel op deze wijk heeft gedrukt. Kenmerkend zijn de gevels.

Gids

"Tijdens de rondwandeling komt er heel veel informatie naar boven over het vroegere Huizen, hoe men er leefde, waar men de kost mee verdiende en over de erfgooiers. Verder wijst de gids op de prachtige historische boerderijen die op de route te zien zijn en zijn er nog vele unieke details te bewonderen aan en bij sommige panden. Naast de hiervoor genoemde informatie weet de gids altijd persoonlijke, leuke anekdotes te vertellen. De wandeling is een echte aanrader voor iedereen die nieuwsgierig is naar vroeger en van architectuur houdt", aldus het museum.


Brassershoeve zoekt vrijwilligers

HUIZEN Dit voorjaar bruist het weer van allerlei leuke activiteiten in De Brassershoeve. Om de gasten te voorzien van een drankje zoekt het ontmoetingscentrum voor 55-plussers nog vrijwilligers.

"We bieden onder andere lessen aan voor het beter omgaan met de pc of laptop. Ook kunnen bezoekers terecht bij onze servicedesk voor het verhelpen van problemen met de laptop, mobiele telefoon of computer", laat het ontmoetingscentrum weten.

"Om dit alles in goede banen te leiden zijn wij op zoek naar gastvrouwen/heren die het leuk vinden om als vrijwilliger een dagdeel achter de bar te staan om onze gasten te voorzien van een drankje."

Wie interesse heeft kan contact opnemen via de website debrassershoeve.nl of per telefoon via 035-5256983. Binnenlopen kan ook bij de Brassershoeve aan de Waterstraat 2.