Roy van de Geest poseert trots voor zijn winkel aan de Lindenlaan.
Roy van de Geest poseert trots voor zijn winkel aan de Lindenlaan. Foto: Bob Awick

Roy van de Geest (24) neemt viswinkel van Heinen aan de Lindenlaan over

HUIZEN Roy van de Geest (24) uit Spakenburg heeft vorige week de viswinkel van Kees Heinen aan de Lindenlaan 56a overgenomen. Voortaan prijkt de naam 'v/d Geest visspeciaalzaak ' boven de winkel. De jonge ondernemer maakt hiermee zijn droom waar.

"Op m'n 16e stond ik op zaterdagen en in de vakantie al op de markt in de viskraam van mijn oudere broer. Toen ik rond de 20 was, begon ik te denken aan een eigen onderneming, maar ik kwam net van school en wilde ook nog leuke dingen doen met vrienden. Een eigen zaak betekent toch veel verantwoordelijkheid."

Daarom ging hij eerst een paar jaar aan de slag bij een visverwerkingsbedrijf. Ook werkte hij nog elke zaterdag bij zijn broer op de markt. "Toen begon het echter te kriebelen en hoorde ik van mijn broer dat Kees Heinen de winkel te koop had gezet. Ik heb een weekje meegelopen om te kijken of ik het wat vond. Het is toch anders dan op de markt. Ik besloot uiteindelijk deze stap te nemen." Roy zal zelf alle dagen in de winkel staan, zeker in het begin. "Later hoop ik ook weleens een dagje vrij te nemen, maar nu is het belangrijk om er te staan."
De winkel heeft in zijn ogen ook nog groeipotentie en hij wil verder bouwen op het succes van zijn voorganger. "We gaan op den duur het assortiment ook uitbreiden. We verkopen bijvoorbeeld nu ook al kant-en-klaarmaaltijden met vis, maar dat willen we uitbreiden en meer variƫren. Hetzelfde gaan we doen met de soepen." Daarnaast kunnen klanten er terecht voor diverse gerookte vis, salades, gebakken vis en verse vis. "Als mensen iets speciaals willen en ze laten dat een dag van tevoren weten, dan neem ik dat voor ze mee van de visafslag."
Hij heeft al veel positieve reacties gehad. "Ik vind het belangrijk om kwaliteit te bieden en ik hoop dat klanten het ook zeggen als er iets misgaat of beter kan."

Zie ook vdgeest-vis.nl.