De nieuwe raadsleden leggen de eed of belofte af.
De nieuwe raadsleden leggen de eed of belofte af. Foto: Bob Awick

Nieuwe raadsleden geïnstalleerd

HUIZEN Met een bos bloemen, het afleggen van de eed of de belofte en vele felicitaties zijn de nieuwe gemeenteraadsleden vorige week donderdag beëdigd en is de nieuwe raad geïnstalleerd.

Burgemeester Sicko Heldoorn heette iedereen welkom in deze bijzondere vergadering. "Sommigen van u waren al eens raadslid, anderen zijn nieuw. Volksvertegenwoordiger zijn is buitengewoon eervol, maar geen erebaantje. Het vraagt veel tijd van je en de burger spreekt je aan omdat 'van de gemeente' bent. Het vraagt ook veel van je integriteit", zei hij.

Er was veel belangstelling van publiek, waaronder veel familieleden van de raadsleden. "Ik ben blij dat er ook zo veel betrokkenen aanwezig zijn", aldus de burgemeester.

Eed of belofte

Na het afleggen van de eed of belofte kregen de raadsleden die zojuist geïnstalleerd waren een groot applaus. Daarna spraken de fractievoorzitters van de partijen de nieuwe raad toe.

Daar was een uitzondering op. Karin van Werven nam als nummer 2 het woord voor D66. Na afloop liet zij weten de plaats van lijsttrekker Marlous Verbeek in te hebben genomen, omdat zij nog steeds wethouder is en boven de partijen wil staan als wethouder van iedereen.

5