Huizer Museum start met instap-rondleidingen

HUIZEN Het Huizer Museum start zaterdag 14 april om 11.00 uur met de eerste instaprondleiding.

"Stap in en (her)ontdek het museum, de hoogtepunten uit de collectie en het gebouw in een uur, samen met een ervaren rondleider. Het is de bedoeling om iedere maand zo'n instaprondleiding te organiseren", aldus het museum.

Reserveren is niet mogelijk. Bezoekers kunnen zich op de dag zelf melden bij de kassa van het museum. Er zit wel een maximum aan het aantal deelnemers. Die is gesteld op 12.

Vanaf 3 april tot 1 november is het museum aan de Achterbaan 82 geopend op dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur.


PCOB-middag

HUIZEN De Protestants Christelijke Ouderen Bond (PCOB) organiseert 11 april een middag waarop Cor Heutink een boeiende presentatie zal houden over de Huizer engen en heide.

Hij laat het een en ander zien over de Zuider Eng en de Tafelbergheide. Ook vertelt hij hierover. Aan de orde komen verleden en toekomst en natuurlijk de huidige akkers/engen, bossen en de heidevelden en tenslotte ook gewassen, bomen en planten.

De bijeenkomst wordt gehouden in de Grote Waaier van Voor Anker. De ingang is aan De Savornin Lohmanlaan. Het progamma begint om 15.00 uur en de zaal is vanaf 14.30 uur open. De middag wordt rond 16.30 uur afgesloten.


Europa Kinderhulp zoekt vakantieouders

HUIZEN Europa Kinderhulp zoekt vakantieouders voor kwetsbare kinderen.

De kinderen groeien op in moeilijke gezinssituaties en willen er graag even uit en ervaren hoe het in een ander gezin gaat.
Wie belangstelling heeft kan voor meer informatie kijken op europakinderhulp.nl of contact opnemen met Carola Demmink, telefoon 023-8224647.