Huizen organiseert voor de eerste keer een loop. In Veldhoven liepen ze al eerder.
Huizen organiseert voor de eerste keer een loop. In Veldhoven liepen ze al eerder. Foto: KWF

Bijeenkomst teams SamenLoop voor Hoop

HUIZEN De Kick-off van de SamenLoop voor Hoop die op 29 juni wordt gelopen op het terrein van s.v. Huizen is in februari geweest. SamenLoop voor Hoop is een wandelestafette van 24 uur om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Woensdag 18 april wordt er weer een avond gehouden voor actieteams.

Een actieteam bestaat uit 10 tot 15 mensen die meedoen met de loop en acties opzetten om geld in te zamelen. Op dit moment hebben zich zes teams aangemeld en nog eens tien bereiden zich voor. Het streven van de organisatie is tot minimaal 25 teams te komen.

Ter ondersteuning van de teams wordt woensdag 18 april om 20.30 uur een bijeenkomst gehouden in de kantine van s.v. Huizen aan de IJsselmeerstraat 3. Ook mensen die plannen hebben om een team te vormen zijn welkom. Tijdens deze eerste teambijeenkomst zal informatie gegeven worden over de steun die de teams van KWF kankerbestrijding kunnen verwachten om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Ook zal informatie gegeven worden over de stand van zaken van de SamenLoop in Huizen.
Op 9 mei wordt een tweede teamavond gehouden waar teams ervaringen en ideeën voor wervingsacties kunnen uitwisselen. Ook hier is iedereen welkom die zich wil inzetten voor KWF Kankerbestrijding.

Bedrijven helpen goed mee aan de SamenLoop in Huizen. Ze sponsoren het evenement of ondersteunen hun eigen bedrijfsteam. Winkelcentra Hart van Huizen en Oostermeent hebben hun medewerking toegezegd en houden acties om geld in te zamelen.

Commissievoorzitter Evert van der Roest over de stand van zaken: "Ik vind het geweldig zoals de actie door de vele vrijwilligers en de samenleving wordt opgepakt. Bij bedrijven vinden wij een gewillig oor om ons te steunen. We zien uit naar de actiedag op 29 juni waar we als eregasten mensen zullen ontvangen die persoonlijk met kanker te maken hebben."

Voor meer informatie: samenloopvoorhoop.nl/huizen, huizen@samenloopvoorhoop.nl of 06-2123 5160.