Huizer Toneel

HUIZEN Het Huizer Toneel komt er weer aan. Op 12, 13 en 14 april speelt Ontwaakt in Theater Graaf Wichman de voorstelling 'Hoo 'n koo 'n haas vangt'.

Het verhaal speelt zich af bij Neel, alwaar haar broer Meep inwoont. Meep is een gewezen drukker met trots in z'n vakgebied, met name hoe hij vals geld kon (en kan) drukken. En... niet van echt te onderscheiden. Hij wil z'n leven beteren nadat hij drie maanden in de gevangenis heeft gezeten onder verdachte omstandigheden. Is hij nu wel of niet schuldig aan het verspreiden van vals geld in het dorp?

In samenwerking met justitie wordt een plan bedacht om zijn onschuld te bewijzen en de echte valsemunter in de val te lokken.
De beste vriend van Meep - Bram, niet al te snugger - snapt er maar weinig van en praat daardoor zijn mond nogal eens voorbij.

Uiteraard is er een bemoeizuchtige en vooral nieuwsgierige buurvrouw die om de haverklap komt binnenlopen en nog een buuf die geld wil zien van Bram voor de loterij van de-ouwe-van-dagen-club. De vraag blijft echter: is dat geld nu echt of vals?

Kaarten bestellen kan bij Henk Molenaar, 06-4974 7975 of Ellie Stap, 035-525 6192.


Start Race Running bij
AV Zuidwal

HUIZEN Wethouder Sport van de gemeente Huizen Marianne Verhage geeft donderdag 19 april om 19.00 uur het startschot voor de trainingen van Race Running bij Atletiekvereniging Zuidwal.

Race Running is een nieuw onderdeel binnen het aangepast sporten in de atletiek. Het is geschikt voor kinderen, jongvolwassenen en ouderen die in een rolstoel zitten, maar wel nog enige beenfunctie hebben en willen hardlopen op een atletiekbaan. Een Race Runner is een loopfiets, zonder pedalen maar met borststeun.

Opgeven

Na maanden voorbereiding zijn een aantal trainers van Zuidwal, voorlopig als enige in Nederland, speciaal opgeleid. In samenwerking met het NSGK en Foppe Fonds heeft de vereniging 3 Race Runners kunnen aanschaffen. Opgeven om mee te doen is nog mogelijk via lbatletiek@avzuidwal.nl. Kijkers zijn ook welkom.