Vijf jaar cel en TBS voor overval

HUIZEN Vijf jaar cel en TBS heeft de officier van justitie geëist tegen een van de verdachten - een 19-jarige Huizer - die betrokken zou zijn geweest bij de brute en gewelddadige roofoverval vorig jaar op 16 april in een woning aan de St. Jansstraat in Laren.

Laren werd vorige jaar op tweede paasdag opgeschrikt door een zeer brute gewelddadige roofoverval waarbij de zoon des huizes om één uur 's nachts werd opgewacht bij de woning en onder bedreiging van een pistool de woning binnen werd geduwd. Zijn moeder kwam naar beneden omdat zij de hond hoorde blaffen. Vervolgens ontspon zich een horrorscenario waarbij de moeder vreselijk werd toegetakeld in haar gezicht, omdat ze schreeuwde. Ook toen inmiddels iedereen geboeid op bed lag, ging het geweld door. Alles bij elkaar zijn de twee mannen ruim een uur binnen geweest.

Maat

Tijdens de zitting bleek dat de zoon die avond met een maat op stap was geweest. Die maat heeft bij de politie verklaard de overvallers te hebben getipt over de thuiskomst van de zoon.

9