Vooral voor het doel van Huizen ontstond veel gevaar.
Vooral voor het doel van Huizen ontstond veel gevaar. Foto's: Bob Awick

Streekderby hooguit een tussendoortje

huizen Voor de hockeydames van Huizen en Laren is het komende zondag D-Day. Het duel tussen beide ploegen, toch een streekderby, van afgelopen zondag kan zeker achteraf worden beschouwd als tussendoortje. Laren won in Huizen met 7-1.

Bij rust leidde Laren, vierde in de hoofdklasse, met 2-0. Na de rust ging het hard. Binnen twaalf minuten vond de formatie van coach Robert-Jan Cox het doel vijfmaal. Voor Laren wisten Maxime Kerstholt en Joƫlle Ketting ieder twee keer te scoren. Voor Huizen redde Anouk Bekkers drie minuten voor tijd de eer.
Ondanks de duidelijke cijfers heeft de uitslag voor beide ploegen eigenlijk geen gevolgen. Laren bezet met nog een competitiewedstrijd te spelen nog altijd de vierde plaats op de ranglijst, voldoende voor de laatst overgebleven plaats in de play-offs. Komende zondag treft Laren op eigen veld Oranje Rood, dat net als Laren na 21 duels 41 punten heeft verzameld. Omdat Laren een beter doelsaldo heeft is een gelijkspel komende zondag voldoende voor plaatsing voor de play-offs.

Ook voor Huizen komende zondag een beslissend duel. In de strijd tegen degradatie bezet de ploeg van trainer Boaz Janssen en assistent Kim Lammers de tiende plaats (van de twaalf ploegen). Tegenstander zondag is nummer 11 Nijmegen, dat drie punten minder heeft dan Huizen. Een gelijkspel (of een kleine nederlaag) is voldoende om de tiende plaats vast te houden en daarmee in de nacompetitie een op papier zwakkere tegenstander te treffen.