Toneelvereniging Deo et Arti speelt 'Zonderland'.
Toneelvereniging Deo et Arti speelt 'Zonderland'.

donderdag 19 april

Koersballen

De Malbak 10.00 uur

Koersbal lijkt op jeu de boule. Er is geen kracht voor nodig en het wordt binnen gespeeld. Het verrassende van dit spel is de bal, omdat het zwaartepunt niet in het midden zit. Iedereen kan het leren, dus kom een keertje kijken. Do. van 10.00-12.00 uur. De Malbak, Wetering 122, Blaricum. 035-5262902.

Koffieochtend

De Blaercom 10.00 uur

Zin in een kopje koffie? Vind je het leuk om anderen te ontmoeten in een ontspannen en gezellige sfeer. Kom dan naar deze koffieochtend. Iedere donderdagochtend vanaf 10.00 uur staat de koffie klaar. Iedereen is welkom! Informatie en/of aanmelden: Susan Bakker, sbakker@versawelzijn.nl, 035-7504149.

Inloopochtend SeniorWeb Eemnes

Bibliotheek Eemnes 10.00 uur

Wij zijn een kleine groep enthousiaste vrijwilligers die u graag bijstaan bij al uw digitale vragen en/of problemen.

Bibliotheek Malbak

De Malbak 10.00 uur

Elke dinsdag- en donderdagochtend kunt u boeken lenen bij de Malbak bibliotheek. Naast het lenen van boeken kunt u ook gezellig een kopje koffie of thee drinken in de Malbak bieb. Kosten zijn 35 cent per boek, 2 weken lenen. Wetering 122, 1261 NK Blaricum.

Computerhelpdesk

De Brassershoeve 10.00 uur

Heeft u een probleem met uw laptop, tablet of smartphone? Bezoek de Computerhelpdesk waar ervaren deskundige vrijwilligers tussen 10.00 uur en 12.00 uur klaarstaan om u te helpen. Waterstraat 2 (achter de Oude Kerk). Meer informatie: www.debrassershoeve.nl of https://huizen.seniorweb.nl.

PC Helpdesk BEL

Brinkhuis Laren 10.00 uur

Voor al uw vragen en/of problemen met uw pc, tablet of smartphone kom naar de PC Helpdesk BEL in het Brinkhuis-Laren. Een team van enthousiaste, deskundige vrijwilligers staat voor u klaar!. Zie ook: www.pchelpdeskbel.nl.

Frans impressionisme in klassieke muziek

Bibliotheek Gooi en meer Eemnes 10.00 uur

Muziekhistoricus Joop van Velzen zal zijn verhaal illustreren aan de hand van heel veel beeld- en geluidsfragmenten, waardoor u een goed beeld krijgt van de impressionistische periode uit de klassieke muziek. Iedereen is van harte welkom, de entree is vrij.

Koffieochtend in Brinkhuis

Brinkhuis Laren 10.30 uur

Op donderdagmorgen wordt er door de gastvrouwen koffie en thee geschonken in de bovenzaal van het Brinkhuis. Even tijd voor elkaar en een gezellig babbeltje.

Computerinloop

Wijkcentum 't Vuronger 10.00 uur

Een computer, tablet of telefoon is zo ingewikkeld dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Wilt u daarmee geholpen worden dan kan dat op donderdagmorgen. Er zijn geen kosten aan verbonden en je kunt zo leren om met Facebook - Twitter - Spotify om te gaan.

Lunchpauzeconcert Raadzaal Eemnes

BEL kantoor 12.30 uur

Frans Moussault, basklarinet, speelt in het gemeentehuis van Eemnes op 19 april 12.30 uur. Klank en stilte... In de muziek van Muso wordt leven tot stilte en stilte tot leven gebracht. De muziek is beïnvloed door de Shakuhachi-Zen-traditie en creëert een eigen poëtische en muzikale wereld.

Kids Werkplaats

De Malbak 14.30 uur

Iedere derde donderdag van de maand, tussen 14.30-16.00 uur, voor kinderen van 8-12 jaar. Er wordt veilig en onder begeleiding gewerkt en alles wat gemaakt wordt mag mee naar huis. Deze donderdag maak jij je eigen vlieger en test je hem uit. Kosten € 2,50. De Malbak, Wetering 122, Blaricum, 035-5262902.

Oranjebingo

Vivium Johanneshove 14.30 uur

Oranjebingo in Johanneshove Laren. Van 14.30 tot 16.30 uur speelt u voor € 5,- 5 x 3 rondes. U krijgt ook een kopje koffie/thee en een hapje en drankje in de pauze.

Race Running: officiële start training

Atletiekvereniging Zuidwal 19.00 uur

Start trainingen van Race Running, een nieuw onderdeel binnen het aangepast sporten in de atletiek, geschikt voor kinderen, jongvolwassenen en ouderen die in een rolstoel zitten maar nog enige beenfunctie hebben. Voor info en/of aanmelding: lbatletiek@avzuidwal.nl.

Beginnen met hardlopen

De Trappenberg 19.30 uur

In samenwerking met de Gezondheidscentra Huizen starten wij in mei de clinic 'Gezond beginnen met hardlopen'. Gedurende deze clinic word je onder begeleiding van een gediplomeerde trainer getraind om 30 minuten te kunnen hardlopen. Voor meer info: www.sporiefhardlopenhuizen.nl.

vrijdag 20 april

Muziek met baby's en peuters

Muziekvereniging Prinses Irene 9.00 uur

Vrijdag 6 april start de cursus 'Muziek op schoot' met kindjes van 8 maanden tot 4 jaar met hun ouder/verzorger. In de lessen wordt gezongen, we bewegen en dansen op muziek. Ook zijn er muzikale activiteiten met muziekinstrumenten en andere materialen. Info: hendrikaveerman@tiscali.nl.

Mamacafé Huizen

Wijkcentrum Holleblok 10.00 uur

De Snuffelkast wordt vandaag weer geopend. Kinderkleding kan ingeleverd worden en tegen een klein bedrag ook meegenomen worden. Alle (a.s.) ouders met baby's en hun broertjes en zusjes tot 4 jaar zijn van harte welkom.

De geef-en-neemtafel

Brinkhuis Laren 10.00 uur

De geef-en-neemtafel wordt door vrijwilligers van Versa Welzijn georganiseerd. Elke vrijdag in het Brinkhuis voor spullen die een tweede kans verdienen.

Taalcafé HET BEGINT MET TAAL

Bibliotheek Huizen 13.30 uur

Elke vrijdagmiddag oefenen we de Nederlandse taal boven in de bieb. Zonder afspraak en gratis.

Sprookjesfamiliestuk

Theater De Hasselbak 19.30 uur

Toneelvereniging Deo et Arti speelt het doldwaze, vrolijke, muzikale en kleurrijke familiesprookje 'Zonderland'. Van Robbert Jan Proos, regie: Angelique Scherpenzeel. Te zien op 20 april om 19.30 uur en 21 en 22 april om 14.00 uur. Entree: € 6,-. Reserveren: www.hasselbak.nl of 06-43866771.

Tekenen-schilderen-boetseren-beeldhouwen

Gooise Academie 9.30 uur

De Gooise Academie biedt verschillende cursussen als boetseren, beeldhouwen, tekenen, schilderen, fotograferen en Photoshop, gegeven door professionele docenten. Voor beginners en gevorderden. Een proefles is gratis en iedereen is welkom.

Mid Live Music Club: Gezellige livemuziek met Rolf Menist

Brinkhuis Laren 20.15 uur

Vroeger speelde hij al in Mauve, Eemland en het Bonte Paard en wat goed is, moet blijven. Vandaar dat Rolf op 20 april weer speelt in de gezellige foyer van het Brinkhuis. Een avond meezingen, lekker swingen op de dansvloer of alleen luisteren en genieten. Vrij entree en voor alle leeftijden.

zaterdag 21 april

Repair Café Eemnes

De Schoter 10.00 uur

Repair Café in gebouw de Schoter voor gratis reparatie van tuingereedschap, huishoudelijke apparaten en kleding.

Fashion Swap & Shop

Colourful Life 11.00 uur

Heb jij goede kleding en accessoires die je niet meer draagt? Kom ruilen bij onze Swap & Shop t.g.v. ex-slachtoffers vrouwenhandel. Schoon, geen afgedragen kapotte kleding. Elk item is één ruilpunt. Toegang: gratis. 11.00 - 16.00 uur. Info en inbreng: jeaninevandorssen@gmail.com | 06-42572722.

Nieuwe buikdanscursus

Centrum voor Bloei & Ontwikkeling 20.00 uur

Nieuwe cursus voor beginners. Gabi Lodewijk zet deze dansvorm om in een bewegingsactiviteit voor alle leeftijden. Geen gehups en gespring, gewoon in kleding waar je je lekker in voelt. Goed voor gewrichten, spieren en humeur! Zaterdag ook om 10.30 uur € 25,- per maand. www.bellywork.nl | 06-20097717.

Workshop 'Winterfotografie'

Parkeerplaats bij Restaurant Tafelberg 9.30 uur

In deze workshop is het thema 'Herfst / Winterfotografie' en 'Zwart-witfotografie'. Het is nu in deze tijd prachtig om in zwart-wit te fotograferen.

maandag 23 april

Rummikub en scrabble

De Malbak 10.30 uur

Wilt u vroegere tijden laten herleven? Elke maandagochtend is er in wijkcentrum de Malbak van 10.30-11.30 uur gelegenheid om onderling gezellig ouderwets rummikub of scrabble te spelen. Sjoelen, dammen of mens-erger-je-niet kan ook. Heeft u zelf nog spellen: neem ze mee!

Start workshop 'Genealogie'

Vivium Johanneshove 14.00 uur

Het internet heeft stamboomonderzoek véél gemakkelijker gemaakt. In 3 dagdelen behandelen wij genealogische begrippen, welke gegevensbronnen er op internet zijn en hoe u de resultaten van uw onderzoek systematisch op de pc vastlegt. Prijs: € 40,-. Aanmelden op www.seniorweblarennh.nl of 06-46175271.

Scharrelconcert

Brinkhuis Laren 17.00 uur

Bram Rutten en Veronique Hofman zijn er weer voor hun scharrelconcert op de maandagnamiddag. Beter kun je de week niet beginnen: een sfeervol, gratis concertje. Vanaf 17.00 uur zingt Veronique en begeleidt Bram haar op de piano. U kunt online een plaats reserveren. Meer info op www.hartvanlaren.nl.

Young! start to Bootcamp

Camping de Woensberg 19.00 uur

Sportief Hardlopen Huizen komt met een bootcampgroep voor de jeugd. We richten ons op de middelbare scholier die het leuk vindt om in teamverband en toch individueel actief buiten in beweging te komen. Het is een training van 12 weken, elke maandagavond om 19.00 uur.

'De God van de Slachting'

Rosa Spier Huis 20.15 uur

Twee echtparen van gegoede middenklasse, intellectueel onderlegd en welgemanierd, willen een uit de hand gelopen kinderruzie beschaafd oplossen met een open gesprek. Gaandeweg blijken woorden de laagjes vernis van de beschaving grondig af te schuren tot er alleen nog een verbaal slagveld overblijft.

Zwarte komedie

Theater De Hasselbak 20.15 uur

Toneelvereniging Deo et Arti speelt de zwarte komedie 'Kleine Teun' van Alex van Warmerdam. Regie: Ruud Fecken. Nog te zien op 23 en 24 maart 2018. Kaarten zijn te bestellen via www.hasselbak.nl of 06-43866771. Aanvang: 20.15 uur, entree: € 12,50.

dinsdag 24 april

Koffieochtend

De Goede Herderkerk 10.30 uur

Elke 4e dinsdag van de maand. Iedereen is welkom, er is geen programma. Gezelligheid en ontmoeting staan centraal. Komt u ook?