Annemieke Hereijgers en Marleen de Bakker van Pamoja.
Annemieke Hereijgers en Marleen de Bakker van Pamoja. Foto: Dida Mulder

Laatste Kunstcaféseizoen met muzikaal duo Pamoja

huizen Klassieke muziek, een lezing over het sultanaat Oman en een ontmoeting met de kunstschilder die de hoofdprijs beschikbaar stelde voor de winnaar van de Gedichtenvertaalwedstrijd tijdens de Poëzie Avond begin dit jaar. Dat zijn de ingrediënten van het laatste Kunstcafé van dit seizoen volgende week woensdag.

De muziek komt van Pamoja. Dit nieuwe ensemble bestaat uit dwarsfluitiste Annemieke Hereijgers uit Almere en harpiste Marleen de Bakker uit Hilversum. Pamoja treedt op als duo en incidenteel als trio met altviool. De musici hebben lessen en masterclasses gevolgd bij onder andere Erika Waardenburg, Marieke Schneeman, Vincent Cortvrint, Mikhail Zemtsov, Gwyneth Wentink, Daniel Bard en Marjolein Dispa. Tijdens het Kunstcafé spelen zij onder andere werken van Bach (Sonate in G), Sibinga (Dialogues), Badings (Cavatina), De Falla (uit Siete Canciones Populares) en Piazzolla (L'Histoire du tango).

Cor Montagne, oud-curator Museon Den Haag afdeling geologie, en Frans Bianchi reizen gezamenlijk al zo'n dertig jaar, veelal door Europa. Vanaf 2009 reizen zij beiden zeer frequent door Oman, gelegen op het Arabisch schiereiland en grenzend aan de Golf van Oman.
Gerrit van de Leemkule is een zeer productieve kunstschilder en laat in het Kunstcafé werk van zijn hand zien. Toen hij een kunstprijs won was dat een aanmoediging om door te gaan, maar wel naast een reguliere baan. In Huizen werd hij gevraagd om schilderstukjes te maken in de Huizer botters. Op dit moment exposeert hij in deze regio op drie plekken tegelijk: De Hilt in Eemnes, seniorenzorginstelling Amaris in Laren en De Zandvliet in Bussum. Zijn specialiteit is het maken van maritieme schilderijen en landschappen.
Het Kunstcafé vindt plaats in De Boerderij (zaal open om 19.30 uur) en is gratis toegankelijk.