Wielertoerclub Huizen rijdt twee tochten

huizen De Wielertoerclub Huizen rijdt komende zaterdag twee kilometerslange tochten: de Bollen-zeetocht (170 km) en de Lentetocht (105 km). Iedereen met een racefiets is vrij om mee te fietsen.

Deelnemers voor de langste afstand vertrekken om 8.00 uur vanaf het clubhuis aan de Crailoseweg 80. Inschrijven kan vanaf 07.30 uur. Voor de korte afstand wordt het vertreksein gegeven om 09.00 uur, belangstellenden kunnen zich inschrijven vanaf 8.30 uur. Het inschrijfgeld bedraagt 3,50 euro per persoon (NTFU-leden 2,50 euro). Bij elke groep is er een wegkapitein en zijn er deelnemers die de route kennen door middel van gps-navigatie. Bij de inschrijving wordt door hen geadviseerd met welke groep/niveau deelnemers het best kunnen meerijden.

De route van de lange tocht gaat naar het uiterste westen van het land met onder meer de boulevard bij Zandvoort en de bollenvelden bij Lisse. Er zijn twee koffiestops in de route opgenomen (in Bloemendaal en in Noorden). De korte tocht rijdt tot en met het Amsterdamse Bos dezelfde route en gaat dan langs de Amstel naar Noorden (daar is de enige koffiestop).


Oranjekermis weer op de Naarderstraat

huizen Voor de tweede keer is er rond Koningsdag een kermis op de Naarderstraat. Steeds meer exploitanten van kermisattracties weten de weg naar Huizen te vinden, nadat ze afgehaakt waren van een kermis bij het Nautisch Kwartier.

Deze locatie bleek erg uit de loop te liggen. Volgens kermiscoördinator Hans Borremans van de Oranjestichting wordt het dit jaar een compacte, maar complete kermis met dertien attracties, waarvan vier spectaculaire: de Booster, autoscooter, de Wip, en - nieuw in Huizen - het Funhouse.

Speciaal voor de kinderen zijn er een draaimolen en een eendjesattractie. Er zijn vier behendigheidsspelen: schiettent, Bussensport, grijpkranen en een 'Pusher'.
Bij deze kermis is - zeker na enkele incidenten elders in het verleden - extra aandacht besteed aan veiligheid. De Oranjekermis is van dinsdag 24 tot en met zaterdag 28 april.