Wethouder Marlous Verbeek opende het seizoen.
Wethouder Marlous Verbeek opende het seizoen. Foto: VaarKracht

Seizoen VaarKracht met stralend weer en vaartocht geopend

HUIZEN Het nieuwe vaarseizoen van VaarKracht is afgelopen zaterdag geopend. De organisatie stelt zich tot doel om met vaartochten mensen met kanker en hun naasten even hun ziekte te laten vergeten.

"Met enig ongeloof keken we de laatste dagen naar de weerkaarten. Een zomerse temperatuur werd voorspeld en dat werd het. Alsof het midzomer was, zo strakblauw was de lucht en met een zeer aangename temperatuur en in een zomerse sfeer werd het VaarKracht VaarSeizoen 2018 geopend", meldt de organisatie.

In de ochtend kwamen de vrijwilligers naar restaurant Haven van Huizen om de voorbereidingen voor de GroepsVaartocht te treffen. De ontvangst was met koffie en Huizens lekkers van bakkerij Kruijmer. Inmiddels lagen acht schepen aan de kade te wachten, terwijl de schippers samenkwamen. "Het was een gezellig samenzijn, want de meeste schippers hebben ook de voorgaande jaren deelgenomen." Om 13.00 uur werden de gasten, schippers, vrijwilligers en genodigden welkom geheten door wethouder Marlous Verbeek.

Door de initiatiefnemer van VaarKracht, Robert Rust, werd gememoreerd dat VaarKracht in vijf jaar meer dan 5.000 gasten heeft mogen uitnodigen. In 2017 waren dit meer dan 1.620 gasten. Het aantal schippers dat zich aangemeld heeft voor PrivéVaartochten is ruim 250 en ook een groot aantal charters en rederijen neemt deel.

Voor 2018 heeft VaarKracht al vele GroepsVaartochten op de VaarKalender staan. De eerstvolgende is op het Eemmeer, waar vanuit Spakenburg met vier botters gevaren wordt. Na dit officiële moment kon de eerste vaartocht van het seizoen plaatsvinden.

Zie voor meer informatie vaarkracht.nl.