Creatief geld verdienen.
Creatief geld verdienen.

Koningsdag gemoedelijk en gezellig

HUIZEN "Het was gemoedelijk en gezellig", zegt Frits Groenewoud, voorzitter van de Oranje Stichting Huizen, als hij Koningsdag kort samenvat.

"Het was lekker weer. Veel beter dan voorspeld. Alleen om een uur of half vier 's middags vielen er een paar spatjes regen. Niet genoeg voor de mensen om te vertrekken."
Dit jaar was de Oranje Stichting Huizen alleen verantwoordelijk voor de kindervrijmarkt, Oranjemarkt, kermis, taptoe en het programma op het Oude Raadhuisplein. Het programma op Plein 2000 was verzorgd door de ondernemers van de Graaf Wichman, in samenwerking met de gemeente.

Rustig verlopen

"Ons gedeelte is buitengewoon rustig verlopen en het was erg gezellig. Ik ben heel tevreden en ik denk dat alle deelnemers een goede dag hebben gehad."
Ook de politie laat weten een rustig verlopen Koningsnacht en -dag te hebben gehad. "Een feestdag zoals een feestdag hoort te zijn."

Vechtpartijen

Toch moest de politie een aantal keer in actie komen. Zo zijn enkele mensen onwel geraakt, waren er diverse vechtpartijen en meerdere zoekgeraakte kinderen, die gelukkig allemaal snel weer terug waren.
Twee personen zijn betrapt op rijden onder invloed en twee anderen werden opgepakt omdat ze beiden een arrestatiebevel open hadden staan.

Snuffelen op de kindervrijmarkt.
Ook op Plein 2000 genoeg aanbod en gegadigden.
Drommen mensen op de been.
In het oranje en geschminkt langs de koopwaar.
Ondernemende jonge dames.