Huizer Filmmaand in museum

HUIZEN Het Huizer Museum aan de Achterbaan 82 presenteert tot en met 23 weer de Huizer Filmmaand. Een maand lang is de expositiezaal omgetoverd tot een gezellige filmruimte.

Films van vroeger blijven boeiend om naar te kijken. Hoe leefde men vroeger? Hoe zag het eruit? Misschien zie je nog familieleden, vrienden of bekenden. Een maand lang vertoont het museum films van het Oude Huizen. Wie komt kijken, krijgt een beeld van een rijk verenigingsleven, de hechte gemeenschap, de visserij en de Gooise Stoomtram.
Het Huizer Museum is tot 1 november geopend op dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. De entree is 5 euro; met Museumjaarkaart gratis entree.


Dagtocht seniorengroep

HUIZEN De seniorengroep in Huizen organiseert op donderdag 21 juni een dagtocht door de Biesbosch in samenwerking met Eemland Reizen.

Programmaonderdelen: koffie en gebak op een landgoed in de Betuwe met een bezoek aan de Landwinkel, boottocht door de Biesbosch met aan boord een koffietafel met een warme snack, bezoek aan Heusden en tot slot een 3-gangendiner op de terugreis.

Kosten voor leden en niet-leden: € 69,50 per persoon. Opstapplaatsen: De Rustmaat, Busstation Huizen en Ter Gooihalte Blaricum. Uiterste aanmeldingsdatum: 7 juni. Betaling vooraf of bij de chauffeur op de dag van vertrek, graag met gepast geld. Info bij Eemland Reizen of Roy Wens via 06-49 12 08 41. Reserveren bij Eemland Reizen via 035-623 42 47.


Eemlijn vaart voor vogelaars

HUIZEN Fietsboot de Eemlijn vaart tijdens de Nationale Vogelweek een speciale tocht voor vogelaars.

Zondag 13 mei is er om 14.00 uur gelegenheid om in Huizen op te stappen en mee te varen naar Eemdijk en door te fietsen naar Eemnes. Er zijn mensen aanwezig die vertellen over de vogels.

Voor meer informatie: eemlijn.nl.