Informatie-dagen certificaten De Krachtcentrale

HUIZEN De Krachtcentrale organiseert op 10, 11, 12 en 13 mei van 15.00 tot 18.00 uur informatieavonden aan de Havenstraat 76 over het aankopen van certificaten om bij te dragen aan de restauratie.

"De renovatie en herinrichting van de Krachtcentrale gaat naar verwachting € 1,6 miljoen euro kosten. Voor het grootste deel komt dat uit eigen vermogen en de verkoop van de Rookerij. De provincie Noord-Holland heeft ons een subsidie gegeven van maximaal € 100.000 voor het WarmBouwen. Maar een deel moeten we nog financieren. Dat gaan we doen door het uitgeven van 500 certificaten", laat Peter Kos weten. De certificaten kosten 1.000 euro per stuk.
"Zo geven we iedereen die dit project een warm hart toedraagt de kans om mee te doen. Onlangs hebben we de Stichting ter Financiering van de Krachtcentrale opgericht. Deze onafhankelijke stichting draagt zorg voor de uitgifte, betalingen en administratieve afhandeling." Het stichtingsbestuur bestaat uit: Piet de Bruin, voorzitter en penningmeester, Martin Heynen, secretaris, en Pieter Hogenbirk, lid. Het bedrag wordt uitgeleend aan de eigenaar van de Krachtcentrale, Peter Kos Beheer.